Ändrade planer

Igår var det ju meningen att jag skulle rida Cheveyo, Ellen, ”Colle” och Mejram. Så blev det inte riktigt.

Jag och Colle jobbade på banan när det plötsligt lät som att ett krig bröt ut nere vid sjön. Jägarna på Sköldnora hade tagit sig friheten att lägga in ett sista tillfälle att skjuta fler änder innan vintern, utan att meddela oss i stallen runt omkring. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag var ute med Colle och inte någon annan hispig häst (ingen nämnd och igen glömd…)!

Colle och jg var ganska klara med arbetet för dagen, så för hans del hade det ingen betydelse. Mejram, Ellen och Cheveyo däremot fick alla en oplanerad vilodag.

Cheveyo fick gå idag istället, vilket han gjorde jättebra! Vi skrittade bara eftersom det hade hunnit bli så pass mörkt, men han börjar söka bettet ännu mer och skrittade fint med nosen i lodplan och raska steg! Inte illa för en så sparsamt riden ung häst :)

Imorgon blir det jobb för alla 4. Emma kommer och rider tillsammans med mig, så vi tar två i taget. Jag rider Cheveyo och Emma tar Colle som trygg vägvisare åt bebishästen. Ellen och Mejram får gå tillsammans på ett hårdare arbetspass.

Dessutom ska jag rida Ängel. Det gjorde jag idag också och hon var riktigt fin! Vi tränar på galopp, vilket inte är det lättaste för ett varmblod som gått på travbanan.

Jag har ett koncept som verkar framgångsrikt för henne: Jag börjar med att värma upp som vanligt. Därefter galopp på rundbanan – vi hittar en takt där hästen galopperar istället för att bara sparka ifrån med benen utan att röra sig genom ryggen. Sedan går vi upp till ”dressyrdelen” av banan och rider på en volt. Jag håller mig i samma varv för att göra det okomplicerat för hästen – idag höger. På volten tränar vi galoppfattningar utan att rida några längre sträckor. Nu har vi redan galopptakten igång och det går betydligt lättare  att fatta galopp då än efter att ha travat. Idag blev det fem lyckade galoppfattningar på raken, i rätt galopp och utan slängtrav innan. Det räcker alldeles utmärkt just nu!

I morse var jag ute hos Camilla i Bro, vi red en supermysig uteritt i solen. Väldigt trevligt och tur med vädret, för en gångs skull! På vägen dit åkte jag förbi Jeanna och hämtade en sadel som Camilla skulle prova. Så jag har hunnit vara lite överallt idag!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s