Ellen var dagens Stjärna

Den här lilla hästen stod för en superprestation senast jag red henne:

Tröttmössa!

Ellen som låg och slappade när jag kom till stallet var så superduktig under vårt senaste ridpass! De tidigare gångerna jag jobbat med henne har uppenbarligen gett resultat, för nu gick det som på räls! Hon var så eftergiven, mjuk i sidorna, lyhörd och ridbar! Idag ska jag rida henne igen, hoppas att hon känns lika bra!

Även Cheveyo, Mejram och Colle ska jobba!

Cheveyo tränar just nu på att fatta galopp utan att sparka bakut. Han är på bushumör mest hela tiden, men det är egentligen bara bra. Det måste vara lite jävlar anamma i honom eftersom han är så liten, de andra galoppörerna kommer att springa över honom på löpen i vår om han är för mesig :)

Med Colle tänkte jag fokusera på galoppen. Han är lite överbyggd och har en tendens att bli studsig bak när han galopperar. Vi gör mycket övergångar och tempoväxlingar för att få bakbenen mer undersatta och mindre skuttiga.

Mejram som är lite längre fram i dressyrträningen får jobba med öppnor, slutor och skänkelvikningar för att bli smidigare. Planen är att prova på förvänd galopp också, det har jag inte gjort med henne ännu. Är det hyfsat tomt på rundbanan går jag nog ner där med henne och rider långa, flacka serpentiner i galopp. Jag tycker att det är ett väldigt bra sätt att börja med förvänd galopp på, eftersom man inte behöver bryta av utan kan rida samma galopp långa sträckor.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s