Jockey för en dag!

Igår fick jag leka jockey ;) Kicki serverade galoppörer på löpande band till mig. Lyx att få färdiga hästar att bara tränsa och sitta upp på!

Cheveyo gick ett lite lugnare pass. Han har förstått hur man ska ta stöd på bettet och går i en riktigt trevlig unghästform!

Mejram, Colle och Ellen fick en efter en gå samma vända – två varv på rundbanan och ett varv på slingan. Det märks att det är fullblod jag sitter på när de får springa fort i sista uppförsbacken…! Riktigt roligt!

Jag satt lite löst när Ellen plötsligt tvärstannade från galopp. Hon hörde änderna flaxa runt i sjön vi galopperade förbi och tyckte att det var superläskigt. Tursamt nog red jag med dubbelfattning/korslagda tyglar, så jag fick stöd med tyglarna mot manken när hon nitade och slapp hamna på hennes hals :) Jämfört med min egen pålles påhitt var det förstås piece of cake, haha..

De andra två sprang förbi sjön utan några som helst tveksamheter. Mejram fick möta en hund, men den var mer rädd för henne än vad hon var för den. Många ”naturupplevelser” seanste dagarna tycker jag, med älgar, hundar, änder och allt vad det är!

Loi och Ellen

Ellen trivs bättre i hagen än vid sjön!

Idag har jag ridit Mejram – hon gick på topp och visade upp sina allra bästa sidor! Vi red mycket skolor och började även med bakdelsvändningar för första gången. Det var lite krångligt att vända på stället, verkade Mejram tycka. Hon ansträngde sig ändå verkligen för att förstå vad jag ville och efter några vändningar gjorde hon det riktigt hyfsat! Jag bara älskar när man märker att hästen verkligen försöker!

Colle blev det ett lite kortare pass med eftersom det hunnit bli så pass mörkt. Vi passade på att låta idag bli en relax-dag för honom, med lugn jogging. Imorgon blir det också lite chill – hans matte ska ge honom massage, men sen får han jobba på igen.

Don-knasboll-men-åh-så-fantastisk-när-han-är-på-humör-Cameron var en stjärna idag! Jag longerade honom på breda delen av travbanan, bara väldigt försiktigt i skritt och trav. Han var lugn, koncentrerad, lydig och positiv! (Lugn=bara en repa rejäla brallar)

Dessutom mötte han en travare med sulky utan att få upp pulsen till Vettskrämd-näbbmus-nivå! Vi tog oss t o m hem utan att han var så upprörd att han flög i luften så fort han hörde en bil åka förbi på promenaden tillbaka parallellt med bilvägen.

Don Cameron DC seger

DC kan när han vågar och vill!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s