Krasch i snön och flummig träning

Igår red jag lilla Cheveyo! Men plötsligt så gjorde jag inte det längre…

Cheveyo var riktigt duktig och hade precis lyckats fatta rätt galopp när benen försvann på honom. Han halkade till och välte rakt ner på sidan med alla fyra benen åt ena hållet. Tursamt nog landade han inte på mig, utan jag rullade iväg som en liten snöboll, haha.

Sedan var stackars Cheveyo lite chockad, jag fångade honom snabbt men när jag satt upp igen var det väldigt läskigt att gå. Han stannade till så fort han såg ett hovspår i snön som var lite djupare än de andra.

Jag kommer så väl ihåg vintern när jag var 8 år och mamma hade en medryttarhäst. En stor skimmel på 175 cm. Jag red honom på ridbanan när vi kraschlandade efter att han halkat på en isfläck. Det var riktigt obehagligt. Cheveyo är knappast mycket högre än 160.

Hunting Call fick också gå ett pass i snön. Han höll sig på alla fyra, men så är han ju lite äldre och mer balanserad också.

Nalle kunde hålla balansen i snön - kolla snödjupet på höger fram!

Nalle kunde hålla balansen i snön – kolla snödjupet på höger fram!

DC däremot jobbade inte i snön, men det betyder inte att vi inte tränade. Jag tog in honom och lät honom stå på stallgången, pysslade om honom som vanligt och lyxade dessutom till det lite med Back-on-track-nattbandage.

Vi börjar nu på allvar förbereda oss för att jag ska kunna sitta upp på DC om två veckor. Igår innebar den träningen att jag tog fram en pall och stod på den medan jag halvt hängde över DCs rygg. Jag växlade sida, och växlade även mellan att vara långt fram respektive långt bak på hans rygg. Jag ägnade en dryg halvtimme åt detta och passade på att sjunga lite julsånger för DC, haha :)

Det låter kanske lite flummigt och till och med småknäppt, men det fungerar verkligen. Det har hänt förut när DC har vilat några dagar att han tjafsat vid uppsittningen, och nu handlar det om tre månader…

Igår började jag med en häst som var riktigt förbannad bara jag la armarna över ryggen på honom och slutade med en avslappnad häst som stod och halvsov medan jag flyttade mig runt honom, framåt och bakåt på både höger och vänster sida, trummandes med armarna på andra sidan av hans mage.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s