DCs lilla misstag

Klantiga DC tappade bort sin höger framsko i hagen igår!

Som tur var skulle Lillies hovslagare till stallet och sko henne idag. Hon hann med att slå på DC en sko också!

Både igår och idag letade jag länge och väl efter DCs sko, men hittade den inte på grund av all snö. Jag hade gärna sett att han fick på sig sin egen sko. Men, men, shit happens och jag är ändå glad att han har en sko överhuvudtaget.

Nu ser DC lite rolig ut med en framhov som har sidokappor och den andra med tåkappa. Har man stora tassar är det inte alla hovslagare som råkar ha ens skostorlek med sidokappor i bilen just när man ”tappar bort” sin sko :)

Innan hovslagaren rättade till DCs lilla misstag var jag ute och red först Ellen och därefter Mejram. Båda var riktigt på tårna, vilket också var anledningen till att jag red ut och lät dem springa av sig istället för att tråka ut dom med dressyr ;)

Ljust och vackert när Ellen och jag red på slingan!

Ljust och vackert när Ellen och jag red på slingan!

Vi har ju turen att ha helt fantastiska ridvägar nära stallet. Travbanorna plogas och jämnas till, olika mycket på olika banor. Rundbanan till exempel är helt plogad och perfekt för skodda hästar med broddar – inga snöstyltor och ändå ganska mjukt underlag.

Slingan passar bättre för fullbloden, som inte är skodda. Den är jämn och fin med packad snö och sedan ungefär en decimeter lös snö ovanpå. Dessutom hörs det knappt när hovarna landar på snön. Så härlig känsla att flyga fram där med en uppspelt kapplöpningshäst!!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s