DC och jag är testpiloter för sadelprototyp

Idag har vi varit hos Per Nerell och provat sadlar i mängder. Kräsna DC gav dock fingret åt de flesta vanliga dressyrsadlar – och de han var OK med passade inte mig alls. Det hela slutade med att vi blev försökskaniner åt en prototyp på en dressyrsadel som är allt annat än mainstream… Super att sitta i och DC är nöjd (trots att han först var grymt irriterad på att jag hoppat upp och ner och provat flera elaka, dumma sadlar).

Spännande! Det häftigaste var att jag hade total balans och fullständig frihet i den!

Sadelprototypen

Sadelprototypen – riktig hästnära i sitsen och total frihet för skänkeln

Min sadelhistoria är ungefär lika rak och enkel som mycket annat i mitt hästliv… ;)

  • 2007 skaffade jag en superfin Albion SLK Platinum. Den köptes speciellt till mig – hästen (Phantom of the Opera) hade inga som helst problem med den Isabell Werth vi hade, men jag hade vuxit ur den med mina långa överskänklar.
  • Efter att ha provat ca 25 olika sadlar blev denna Albion beställd. Den passade mig perfekt och även PH trivdes i den. Älskade Phantom of the Opera bröt dock benet och var tyvärr inte igång så mycket under den tid han var min :(
  • Nalle kunde däremot inte ha den pga sitt kortare sadelläge, så jag fick så lov att klämma ner mig i en 16 ½ tums Prestige Top Dressage, som var rätt på hans rygg. Anja köpte förstås Prestigen när Nalle flyttade till henne och den passar nog bättre för henne som är lite kortare.
  • Så skulle då lilla Don Cameron ha en sadel – och HURRA! Han kunde ha min Albion, som jag tursamt nog inte hade sålt. Den funkade ungefär ett år, fram till i somras, när vi insåg att jag faktiskt satt riktigt illa på min egen häst jämfört med hur jag satt på Jeannas olika hästar och framför allt på Karins Lumpi och hans Childeric.
original-platinum_1200x1200

Absolut inget fel på Albionsadeln – bara på oss ihop!

Om du är intresserad så är den till salu – och som man förstår, sparsamt riden i.

Det var dags för första trippen till Per där vi hittade en Jeremy Rudge som funkade för både mig och DC :)

Sprilland nya Jeremy Rudge

I september med vår sprillans nya Jeremy Rudge

När höstens och vinterns skade- och sjukdomselände drog igång hade jag ridit typ tre gånger i den nya sadeln…

Trots att DC nu är tillbaka på sin tidigare vikt och även har jobbat upp en del muskler är hans sadelläge helt annorlunda än i september och JR sadeln ligger verkligen superdåligt. Jag har ridit med dubbla schabrak och även dubbla Back-on-track-paddar under bossorna tills idag då Per hade möjlighet att hjälpa oss.

Hoppas så att denna prototyp ska funka. Per kommer att bygga en ”snyggare” så snart som möjligt. Till dess har jag ett intyg med mig om samarbetet med engelska Jeffries Saddlery Ltd. att visa på tävling om någon nitisk TR-läsare skulle få för sig att det inte är en ”sadel av engelsk typ” ;) Det är ju flera delar som inte är ”färdigskurna” ännu, vilket ger den en lite annorlunda look.

Sadelprovning på Mustang

Sadelprovningen blev rätt OK när jag fick hoppa lite småhinder som tröst!

Som sagt! Till SALU: Albion SLK Platinum, välvårdad och i mycket gott skick. 17 ½ tum, MW, svart. Uttagen dec 2007 – dock endast använd under ca två år. 16.000:- (nypris 24.500:-). Mustang skulle inte ha några problem att sälja den åt mig, men jag tänkte ta chansen att lägga ut den här också…

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s