Ingen tävlingspremiär 2013 för DC och mig imorgon :(

Det här inlägget skrev jag för att lägga upp under eftermiddagen idag. Det är ganska mycket i det som inte stämmer längre :(

När jag klev ut från jobbet vid 15.00 idag upptäckte jag att jag hade ett missat samtal från tävlingsledaren i Mariefred. Jag ringde upp och fick då veta att det inte blir någon start för Don Cameron imorgon. Han är uppklassad ur lokal tävling, något jag fullständigt hade missat. En medtävlare hade mejlat arrangören angående att hon/han (hen) hade räknat ut att DC är uppklassad.

Rätt ska vara rätt såklart, det tycker jag verkligen! Däremot känns det väldigt tråkigt att reglerna numera gäller över 24 månader – vi vet ju alla vad som kan hända med hästar under så lång tid.

Jag hade missat TR-ändringen om att uppklassningen gäller över 24 månader och inte ett år numera. Mitt eget fel, visst, men det känns ändå obeskrivligt surt att inte få återvända till tävlingsbanorna på lägsta möjliga nivå efter lång frånvaro – vilken kalldusch!

DC slapp åtminstone bli av med sina mysiga lurvtussar i öronen, alltid något!

Jag tänkte att ni ska få läsa det ursprungliga inlägget ändå:

________________

I morgon åker vi till Mariefred för att göra årets första start!

Det är lite långt till Mariefred (9 mil), men jag har valt ut den här tävlingen noga. Jag vill att vi ska ha så bra förutsättningar som möjligt efter att ha varit borta så länge från banan.

Sedan kan jag förstås ha tänkt helt fel och det blir pannkaka av alltihop, men man kan inte göra mer än sitt bästa…

Ridhuset i Mariefred är stort och framridningen kommer att vara precis bredvid banan.

Nalle

Nalle och jag debuterade Intermediaire I i Mariefred 2011.

Jag tänker att det borde vara en fördel att DC slipper att gå från ett ställe till ett annat. Så att han, med sin fortfarande väldigt låga tolerans för ”konstigheter”, får befinna sig på en och samma plats.

Mitt enda fokus är att vi ska vara lugna och glada! Vi har inga som helst prestationskrav, utan är där för att bygga en ny grund för vårt fortsatta tävlande.

Som jag skrev häromdagen har DC fått vara knoppad till de programträningar vi varit på och jag har ridit med mina tävlingsstövlar den här veckan. Låter kanske konstigt, men de är rätt mycket hårdare än mina vanliga och DC är som bekant känsligare än någonsin för skänkeln.

Eftersom det är obligatoriskt med sporrar på alla nivåer har jag också ägnat veckan åt att vänja tillbaka oss med det. Jag har inte haft sådana på fötterna sedan i september, så jag skaffade ett par ponnysporrar på 15 mm. (Kul att jag har två PAR gummifodrade Sprengersporrar på 35 mm, men de kanske kommer till nytta på någon annan häst i framtiden)

Jag har till och med provat att sätta upp mitt hår, eftersom jag etappklippt det sedan senaste tävlingen. Det går nu åt två hårnät för att det inte ska spreta.

Håruppsättning

Så här hade jag håret uppsatt när det var jämnlångt

Och så har jag ridit i min tävlingshjälm, som faktiskt sitter pyttelite annorlunda än den jag har till vardags. Många fåniga små detaljer kan man tycka – kul och skadar definitivt inte, tycker jag :)

Hjälmarna fick jag från Samshield/Trolle Company eftersom jag skrivit mycket på bloggen om att aldrig rida utan hjälm, med början i januari 2012.

tävlingshjälm

Nya sadeln har vi bara ridit i fyra dagar, men jag hoppas ju att den är så mycket bättre att den förändringen bara är positiv.

Chichi fyller 4 år idag! Hurra för min underbara lilla vovve! <3

Helt otroligt att det är 4 år sedan den här prinsessan föddes! Hon fick namnet Gersimi’s Dark and Stormy och växte upp de första veckorna tillsammans med sina syskon och föräldrar i Falköping. Vi fick hem henne den 9:e maj 2009!

Ett fyrfaldigt VOV på födelsenda´n!

Ett fyrfaldigt VOV på födelsedagen!

9 kommentarer

Under Allmänt

9 svar till “Ingen tävlingspremiär 2013 för DC och mig imorgon :(

 1. Carro

  Förstår att du just nu tycket att det är väldigt tråkigt att resultaten räknas i 24 månader, men precis som du säger så kan det hända väldigt mycket med en häst under den tiden och jag tycker därför det precis motsatta.

  Om ett par år när DC förhoppningsvis går riktigt höga klasser så kan det vara skönt att veta att något kan hända utan att man behöver börja om från noll.
  Med en gammal häst och en kort säsong, så är det verkligen inget dröm scenario. Det vet jag så väl.

  Lycka till med allt!

  • Hej Carro, hoppas allt är bra med er! Jag tycker att det är jättebra att kvalifikationer gäller i 24 månader :) Uppklassning däremot tänker jag annorlunda kring. Främst för att jag som ryttare borde få ge min häst möjlighet att efter skada komma igång på en låg nivå där han känner sig 100% trygg och har en enkel uppgift att ta sig an :) Kram

   • Carro

    Fälttävlansryttarn här tänkte inte så långt som att skilja på uppklassning och kvalification. Då håller jag med dig!
    Allt är bra, väntar bara på att ena pållen ska bli helt återställd efter trafikolyckan så att nästa skada/olycka kan komma. Kanske är det min tur denna gång? Man blir lite uppgiven efter ett tag, tror du förstår mig, men det är bara att kämpa på! Kram :)

   • Haha :)

    Ja, jag vet precis hur det känns, blä! Någon gång ska man väl få ha lite flyt!
    Kram

 2. Ankie

  Hej en liten fågel viskar i ditt öra att man inte alls måste ha sporrar i alla klasser numera. Först på nationell tävling måste man ha stövlar och sporrar (man kan alltså rida reginal typ st georg i shortchaps och utan sporrar)… ;)

 3. Helt otroligt att Tävlingsdatabasen, som har all info, inte kan hantera uppklassningar och kvalifikationer. Det borde ju vara ganska enkelt att lösa det så att det inte går att anmäla en häst till ”fel” klass.
  Dessutom tycker jag att det är helt fascinerande att dina medtävlare (eller var det en mot-tävlare??) orkar lägga tid och energi på att kolla vilka som har klassats upp och inte… :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s