Kronprinsen gör anspråk på tronen

När Don Cameron tillträdde som kronprins i Lindströms hästfamilj i maj 2011 var Kung Nalle på väg mot sitt andra Junior SM med mig i sadeln.

20130403-214917.jpg

Cazcada och fölisen

Nalle har just nu fullt upp med att vara plastpappa åt Cazcadas lilla föl och får helt enkelt, snart 20 år gammal, acceptera att hans regentposition hotas av 12 år yngre DC :)

Igår hände det äntligen – DC är inte bara tillbaka där vi var före hans buköppning – vi har tagit ett stort steg framåt. På programträning för Birgitta Bergsten red vi MsvB:4. Inte bara godkända 60, inte bara på MsvA-kvalsiffan 62, utan på 64,56 %!

20130403104109(12)

På programträningen

Dessutom var inte DC på sitt allra bästa humör igår och kändes lite matt t ex i travökningarna, så jag kan bara föreställa mig hur bra det hade kunnat vara om han gått som några tidigare pass. Extra roligt var i allafall att vi fick bra betalt för det vi jobbat särskilt med den senaste tiden; skrittpiruetter, byten och raka slutor (alltså inte diagonala).

20130403104109(25)

Galoppombyte, här med huvud på ryttaren också ;)

Dagens poäng hade alltså på tävling räckt till ett JSM-kval, men nu är jag ju för gammal för det och att försöka kvala till Young Rider SM i år har vi inga som helst planer på, men vilket kvitto på allt stenhårt arbete vi haft under den här jäkla vintern.

Det kanske kan verka konstigt att jag inte längre räknar något av det DC gjort tidigare. Men den som vet att det inte är helt givet att en buköppnad häst 1) överlever 2) blir sig själv igen, kan nog fatta hur vi slitit.

I december fick jag börja från noll, som om han var en 3-åring, och när jag ser film från t ex i slutet av januari kan jag nästan inte se att det är samma häst som idag. Han var så otroligt spänd och med självförtroendet ungefär i höjd med broddarna.

Nu blir det 100% hagmys med tjejerna för DC två dagar. De var grymt söta igår när DC kom hem från träningen. Han travade direkt genom hela den öppna hagen och hämtade ut stona från skogen. När de stod uppställda som publik rullade han sig ordentligt. Sedan gick alla in i skogen tillsammans i ett led :)

9 kommentarer

Under Allmänt

9 svar till “Kronprinsen gör anspråk på tronen

 1. Tina

  Åh, vad härligt! Vilket obeskrivligt lyckorus du måste befinna dig i just nu.
  Kan se DC framför mig när han springer in i hagen: Hallå tjejer, var är ni? Jag är här nu!

 2. Hjördis Persson

  Har följt dina mot- och medgångar under vintern och passat på att läsa in mig på bl a buköppningar.Statistiken säger tydligt att de som överlever väldigt ofta presterar bättre när de kommer tillbaka. En tanke jag har är att hästar som till slut blir väldigt sjuka kanske långt innan det går att märka, har haft känningar?

 3. Ni är så himla duktiga Loi! Fina DC!

 4. Matilda

  Nya regler för i år är dock att man måste ha 65% för att kvala till JSM ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s