Behörig att söka Beridarutbildningen!!!

Igår var det dags för min ”upphoppning” för Pontus Westergren!

För att vara behörig att ansöka till Beridarutbildningen på Flyinge krävs ridintyg i både dressyr och hoppning. Intygen ska skrivas under av en diplomerad beridare eller en A-tränare, i respektive disciplin. Intyget för min fördjupningsgren dressyr (tävlingserfarenhet minst MsvA) hade Mads redan skrivit åt mig, men igår red jag alltså upp för att få hoppintyget.

Kraven på hoppning, när man har det som komplementgren, är 120 cm. Man får siffror (samma skala som i dressyrbedömning) på 5 olika moment. Bland annat bedöms sits, position och egen balans, känsla för ridning på hinder, tillvaratagande av hästens kvalitéer etc.

20130404205039(9)

Jag är obeskrivligt tacksam mot Camilla som lånat ut fina Quasino till mig!

Jag var nervös som satan, dels för att jag inte är helt komfortabel med att hoppa på den höjden (innan jag red Quasino första gången för ett par veckor sedan hade jag inte hoppat överhuvudtaget på 1 ½ år), och dels för att det var ett så viktigt tillfälle för mig. Som en extra bonus var läktaren fylld av duktiga hoppryttare från Waxholm (min förra tävlingsklubb).

Hur som helst gick det vägen, jag fick fina siffror på pappret och är nu behörig att söka Beridarutbildningen!

Även om behörigheten bara är ett litet steg på vägen så är jag helt överväldigad av att jag ens har ”rätten” att söka! Jag kommer ihåg att när utbildningen startades i Sverige tittade jag igenom ansökningskraven, skrattade lite och tänkte att det kan jag ju drömma om någon gång i framtiden… Och nu kan jag faktiskt åtminstone drömma om det!

10 kommentarer

Under Allmänt

10 svar till “Behörig att söka Beridarutbildningen!!!

  1. Linda Öhrn

    Heja Louise, det klart du grejar det! Kram, Linda

  2. Håller tummarna, då kanske vi båda blir flyingebor till hösten :)

  3. Silvana

    Bra jobbat lycka till!
    Kram Silvana

  4. Åh du är så duktig! Lycka till :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s