Don Cameron och jag är kvalade till MsvA!!

Jag är sååå stolt över min lilla… häst!

Jo lilla, för han är bara åtta år och nu är han kvalad för att gå Medelsvår A!!!

Dubbla banor, läktare, kyrkklockor...

Dubbla banor, läktare, kyrkklockor… Men ändå koncentrerad på årets första utestart :)

Javisst – hästar som är matchade för 7-årstesten går Falsterbo eller Breeder´s i MsvA, men DC är stor som ett hus och har dessutom varit borta från dressyrbanan ett halvår efter buköppningen. Jag tänker faktiskt vara stolt över mig själv också, för DC är den första häst jag har kvalat helt själv! (Nalle hade startat Intermediaire I med sin tidigare ägare när han kom till mig.)

Vi fick kval nr två av de två som behövs i lördags då vi gjorde vår 3:e start i MsvB:4, i Dyltabruk. Det var naturligtvis otroligt kul att få poängen på sin sida, allra roligast var att vi fick 6, 6, 7 och 7 på bytena.

Domarkommentaren var Trevlig häst! Önskar mer samling för högre poäng. Det stämmer väldigt bra, för när vi nu lämnat MsvC blir det inte lika höga poäng på t ex skolorna som vi tidigare gjort med 7:or och 8:or. Det beror förstås dels på högre krav på samling, dels på att det blir många fler detaljer för oss att få ihop.

Jag KAN samla mig hur bra som helst :)

Jag KAN samla mig hur bra som helst :) På framridningen var JAG 1:a :)

Jag är bara så otroligt nöjd och glad över att min underbara häst redan kan gå MsvB:4 på tävling med godkänt resultat.

Appropå poängen på sin sida så blev vi utpetade från placering med 1 poäng i MsvB:2 som var innan. Men känslan var så usel i den klassen att det hade varit helt konstigt med en rosett . (Även om startavgiften åter hade varit bra. Mitt TDB-konto skulle behöva lite påfyllning inför fullblodens dressyrdebuter i början av juni :)

DC och jag kommer nu att koncentrera oss stenhårt på att kunna visa upp oss så bra som möjligt på Beridarprogrammets antagningsprov! Serierna (som vi inte tränat alls på senaste tiden, för att inte ställa till det i MsvB:4) ska slipas, liksom halvpiruetterna och ännu mer samling.

Efter en härlig förmiddagsjogg på slingan (med helt okomplicerade möten med sulkys – äntligen!) är det slappotajm för DC med tjejerna i hagen.

Jag är på Strömsholm måndag-tisdag för sista omgången av Hästskötarkursen.

Kan man ha en bättre morgon än när ens häst kommer till en i hagen?

Kan man ha en bättre morgon än när ens häst kommer till en igenom sin jättehage?

En liten maskros på stallplan före avgång mot slingan

En maskros eller två på stallplan – extrafrukost

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s