Underbar morgon – mindre underbar kväll

Kan man få en bättre start på dagen än en skritt genom skogen ner till stora utebanan på Fornboda?

Stora slingan med Sköldnoras hagar på sidan

En pigg och glad DC gjorde ett helt suveränt pass på utebanan (där det stod massor av hinder framme – dem vi hoppade häromdagen). Han var arbetsvillig och otroligt spänstig, lätt i framdelen och med massor av driv bakifrån.

Det kom en travare med sulky på vägen precis utanför staketet, så jag passade på att vända över ridbanan och rida parallellt med den. Jag var lite överraskad och väldigt nöjd med att DC ändå koncentrerade sig på mig och gjorde en fin öppna precis utmed staketet :)

Gissa vem som ska få manen friserad idag?

Min pålle har äntligen lärt sig att varken ån eller änderna kommer att attackera honom när man går över bron :)

Efter en ”paus” på ca 7 timmar, när jag var och jobbade, var det dags för Mejram och Hunting Call. Så länge jag red Mejram gick allt bra, men stackars Colle blev lika dränkt som jag när himlen öppnade sig.

För att göra vår ridtur ännu mer spännande stod det en älg mitt i vägen när vi skulle hem från travbanan där vi ridit. Den  bara stod alldeles stilla mitt på vägen. Jag hann tänka rätt mycket och fundera över alternativa lösningar för mig och Colle innan den vände och lufsade iväg åt andra hållet. Passade då på att galoppera hemåt i bra tempo ;)

Men det var inte riktigt slut på äventyren; mitt på stigen fanns plötsligt enskräckinjagande gigantisk bajshög som Colle förstås aldrig sett förut. Den hästen har en förmåga att kasta sig åt sidan, även utan läskiga saker mitt på vägen, så jag insåg att det bästa jag kunde göra var helt enkelt att hålla hårt i manen och blunda så att jag verkligen KÄNDE hur jag skulle följa hans skutt hit och dit på vägen för att sitta kvar. Hem kom vi i alla fall som ett ekipage – även om vi var blöta så det gick att vrida ur oss båda två.

Ellen och Cheveyo fick vila och inget grus kunde köras ut på ridbanan. Jäkla regn :(

Idag jobbar jag 9 timmar :( Så DC fick en lösgörande ridtur på morgonen. Ikväll är det dags att fixa matsäck och putsa kandaret – i morgon åker vi iväg på tävling :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s