Oplanerad katapultstart

I morse var jag ute på Rydbo och höll sista lektionen på länge för Anna och Thestor. Jag och Anna har haft ett väldigt bra samarbete, och på träningen idag konstaterade vi att det varat i hela 3 år!

Idag fick Thestor en övning att bita i, så att de har att göra några dagar ;) Thestor har utvecklats jättemycket senaste tiden och jag tror att det kommer fortsätta gå fort framåt nu. Bäst för Anna (jag vet att du läser) att hon inte glömmer att skicka film till mig!

Efter träningen åkte jag till Brännskogen där vi lastade in Cheveyo och Hunting Call för att åka på startboxträning. Jag red Cheveyo och vi började med jogging på lilla banan. Sedan red vi sakta ner till mål, och därifrån cantrade vi ett varv runt dirttracken och pullade upp hästarna en bit efter mål.

20130822112845(2)

Cheveyo och jag på banan

Sedan var det dags för startboxpremiären för både mig och Cheveyo! När vi kom bort till boxarna fick vi dock veta att vi var tvungna att byta hästar. Tydligen hände en riktigt otäck olycka för några veckor sedan, så det är bestämt att en häst som inte startat förut måste ha en erfaren jockey på ryggen i startboxarna innan den har kvalificerat sig för löp.

Vi som känner hästarna tycker väl egentligen att det hade varit bättre att ha mig på Cheveyo som planerat, men jag har full förståelse för att reglerna ser ut som de gör! Så jag hoppade helt enkelt upp på Hunting Call istället. Det är egentligen svårare för mig att sitta på honom eftersom han vet hur en start går till och exploderar i full fart ut ur boxarna. Dessutom hade Jessicas sadel ännu kortare stigläder, och jag som redan hade bytt till ett par kortare läder än de jag brukar ha på galoppen och dessutom gjort nya hål i dem!

Startboxträning

Jag får lite tips av startern innan vi går in i boxarna

Starten gick faktiskt riktigt bra, jag hamnade en aning bakom honom i ett av de första sprången men lyckades låta bli att dra hästen i munnen. Mamma var med och filmade men råkade tyvärr filma gräset precis när vi drog iväg. Lite bilder hann det bli i alla fall!

20130822113639(1)

Hunting Call och jag står i box 1, Cheveyo och Jessica i 2

20130822113639(3)

Pang!

DC fick gå en väldigt kort stund på banan eftersom jag hade en dejt med Emma inplanerad. Jag red och sedan drog vi till Wayne’s Coffee där det blev en väldigt god chailatte. Jag kommer sakna Emma, det är långt mellan Uppsala och Flyinge…

Kvällen har ägnats åt att skura transporten och börja packa in sadelskåp, täckeslåda och cykel. Pappa monterade bort tramporna på cykeln och riktade om styret så att den får plats bredvid DC. Den är supertajt surrad med spännband så att den i princip är klistrad mot ytterväggen. Dessutom ska vi fylla upp alla hålrum mellan cykeln och väggen med hö. Det får absolut inte skramla och irritera DC under resan! Jag har massor av packning kvar att göra imorgon men nu är åtminstone det krångligaste ordnat!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Oplanerad katapultstart

  1. Anna

    Ja, tänk vad tiden går! Att vi har hållit på så länge tillsammans, du och jag, Loi! Men det har varit sååå roligt och lärorikt, hoppas du får möjlighet att fortsätta träna ekipage nere i Skåne, du är så engagerad och pedagogisk. Tror inte jag kommer att hitta en ny tränare som hoppar runt lika roligt när hon ska visa hur det blir för hästen när jag gör fel… ;-) Kommer att sakna dig!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s