DCs + och – lista för Flyingeflytten

Nu är vi på väg! DC som inte har så mycket att göra där bak i transporten får gästblogga lite. Här delar han med sig av sina åsikter och tankar kring flytten!

20130824-090934.jpg

Kommer INTE att sakna:

Skrittmaskinen på Fornboda
Anders Lettströms ”coola” bil som vrålar fram på Sköldnoravägen
Algot – en helt onödig rottweiler. (Men han är väl bra till att vakta gården, så att ingen skum typ törs hälsa på oss. Förresten var han ganska bra i vintras också när han vallade runt mig på gårdsplanen när jag hade ont i magen. Fast en annan dag tröttnade jag på honom och kickade till honom så att han flög in i traktorskopan. Ha!)
Travarna med sulkys. Det blir trångt när jag möter dem på vägarna och så skramlar de och irriterar jättemycket!
Travkusken som retas med matte – hon blir på dåligt humör och det gillar jag INTE!
Travarna med montéryttare – vilka udda kentaurer!?
Islandshästarna – kan de inte springa som normala hästar?

Kommer att sakna:

Kicki!!! Världens bästa mattant. Tänk att jag får heta Prinsen, t o m när matte tycker att jag är helknäpp! Kicki går upp jättetidigt på morgonen när jag ska tävla och släpper ut mig i hagen så att jag ska vara glad.
Kicki har förresten räddat livet på mig minst två gånger medan jag har bott hos henne. Först när hon upptäckte på kvällen att jag var jättesjuk, så hon kunde ringa och varna matte och sedan när jag var så utsvulten efter operationen att jag glufsade i mig för fort och fick foderstrupsförstoppning.
Alla trodde (igen…) att jag skulle dö på riktigt, men Kicki masserade loss maten ur strupen på mig innan jag kvävdes!
Brudarna!!! Undrar om jag kommer att träffa lika schyssta tjejer i Skåne som Dixie, Tira och Lillie? De är bästa underhållningen – jag vallar dem i hagen när vi får mat och dricker seda suuuperlångsamt ur alla tre vattentunnorna så de får vänta på sin tur!
Chris, Dylan, Håkan, Emma, Fia, Stefan m fl på Mälarkliniken! Alltså – om jag ska gå till nån veterinär i Skåne får de allt se till att vara på topp, annars kommer jag att tvinga matte att flyga ner Chris till mig…(Tvinga? Ja, jag har mina knep… ;) Fast matte har sagt att jag måste hålla mig frisk nu, så det är väl bäst att lyda.
Fullbloden, eller rättare sagt Mejram och Ellen. De tycker att jag är skitsnygg och flirtar med mig när jag går förbi deras hage. Cheveyo, Ichtaka och Colle struntar jag faktiskt i om jag ska vara ärlig. Colle hatar mig för att tjejerna gillar mig mer än honom!

En grej som är helt OK numera är faktiskt hoppningen på Fornboda. I januari var jag helt panikslagen när det stod kanske ett eller två hinder framme i ridhuset ( jaja, jag hade panik för det mesta efter buköppningen-vad tror ni?!)

Hur som helst- i onsdags var det hoppträning med Piia Pantsu och de byggde typ 10 hinder precis runt benen på mig och matte, men jag brydde mig inte ett smack. Mattes mamma sa att det var nog det bästa dressyrpasset hon sett med mig!

Vad tror jag om Flyinge då?
Ja den där läskiga Kastanjegården skulle man ju kunna vara utan. Om jag känner matte rätt kommer hon att rida där supermycket bara för att jäklas med mig ;(
Funderar på hur det är med KOR i Skåne? Såg inga när vi var där i maj, men man vet ju aldrig om det är några som bara går och väntar på att jag ska komma tillbaka igen, så de kan skrämma ihjäl mig…?!
Tömkörning tror jag blir kul! Vi har gjort det en del hemma och jag är rätt duktig om jag får säga det själv. Det är nån som heter Bo som är lärare och matte påstår att han är grym och gör uppvisningar i Globen och bestämmer om dressyrlandslaget och allt möjligt. Han får väl visa mig vad han går för, haha!
Hoppning! Ska bli fett kul!! Första gången blir på torsdag!
En spännande grej blir att träffa mattes unghäst som hon ska ha första veckorna på utbildningen. Hon heter Qruella men jag hoppas att hon är snäll ändå! Bara hon inte tar för mycket av mattes tid, jag är ju van att vara nummer 1!

20130824-062121.jpg
Min lillasyster är rätt gullig – hon fattar visst att hon inte ska få åka med… Jag kommer nog att sakna henne också. Men bara lite!

4 kommentarer

Under Dressyr, Häst, Ridsport, Sport, tävling

4 svar till “DCs + och – lista för Flyingeflytten

  1. Du har många strängar på din lyra DC ;-)
    Lycka till i Skåneland och håll oss uppdaterade, gärna som gästbloggare. Hälsa matten att hon kör försiktigt.

  2. Ylva(mormor)

    Lilla lillebror🌹🌹🌹😘…..allt blir säkert bra.
    Storasyster basilika har i helgen flyttat till Gränna. Det måste också bli bra😄
    Mina älskade vackra hästar❤❤❤❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s