VW-GP rusade förbi!

Poff, senaste dagarna bara försvann! Vi har sett ännu mer bra tävlingar och härliga hästar, då går tiden undan.

I tisdags red jag Qruella på täckta banan för första gången. Det gick toppen, hon var väldigt spänd i början och fick ett litet ryck men vi kunde reda ut det utan problem och det blev en bra upplevelse för henne där inne. Jättekul!

På lunchen hade vi heeelt fantastisk utsikt, RGB hann tävla minst två hästar medan vi åt. Vardagslyx Flyinge-style ;)

946056_10153501315895473_1613024524_n

Utsikten!

Sinful gick dressyrlektion för Karin, och efter den var jag snabb som satan iväg till stora ridhuset för att vara funktionär under kvällen! Vi som jobbade var välmatchade i jackor från Volkswagen/Martha Ridewear, och nu går typ halva Flyinge runt i sådana jackor.

Igår stod bla tömkörning för Olof på schemat, med Lord Lexington. Även igår lunch vid tävlingarna, och sedan lyckades vi övertala Birgitta till att låta oss sitta på läktaren under teorilektionen. Det blir foderstatsberäkningar i helgen med andra ord :) Jag såg både ungdomsfinalen och stora finalen av Volkswagen Grand Prix och hjälpte därefter till med hinderbortbygge och inlastande av hinder för vinterförvaring. Vi var väldigt effektiva tycker jag!

Idag började dagen med löshoppning av våra söta små 2,5-åringar! De hoppar kanske en åttondel så högt som hästarna under GP:n, men de gjorde fina prestationer på sin egen lilla nivå. Jag hade en ganska lång paus efter löshoppningen, vilket passade bra eftersom jag hade lite extra grejer att fixa. Jag har ansvarsvecka för sadelkammaren, så den fick sig en uppsnyggning. Dessutom har jag hunnit väga både Lexington och Sinful.

Efter lunch hoppade jag Lexington på lektion för Astrid. Vi gjorde en övning med travbommar på en stor åttvolt. Väldigt nyttigt och avslöjande för eftergiften i sidorna och liksidigheten. Travbommarna blev sedan till små räcken som hoppades i både trav och galopp. Vi avslutade med en serie på rakt spår, räcke-oxer-räcke med två språng mellan varje. Lexington hade rallyväxeln i lite då och då men kändes överlag väldigt fin att rida idag så jag var nöjd.

Qruella gick lektion i grupp idag igen och var inte alls helt enkel att hantera. Hon tyckte att det var jobbigt när de andra hästarna kom för nära och blev väldigt spänd. När hon blir spänd visar det sig på två olika sätt – antingen tappar hon all bjudning och vågar inte gå fram, eller så kommer det en explosion. Idag var det lite av båda delarna, men jag kunde ändå reda ut det och det känns faktiskt väldigt skönt. När vi var klara var hon fullständigt slut psykiskt, lilla gumman. Det är väldigt bra träning för känsliga prinsessan Q.

Sinful joggade jag i Crafoord när eftermiddagsstalltjänsten var klar. Imorgon börjar dagen med hoppning på honom!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s