Qruella, Mia Bella

Lilla gumman, 3 år och 175 cm knashäst, som kom in i mitt liv med buller och bång den 26 augusti.

Redan första ridpasset for jag genom luften, liksom nästa. Som ni som hängt med här ett tag vet fick ju Qruella flytta från klassen och börja i specialskola. Vi behandlade henne som en liten 2,5-åring och sakta, sakta gick det framåt, för dum är hon inte utan läraktig och smart även om hon fick panik för många saker.

Jag kommer verkligen ihåg en gång när jag hade ridit Trean på Täckta Banan att jag tänkte ”jag kommer nog aldrig att ens skritta Qruella här inne”.

Men igår – efter nästan precis två månader – körde Anders och jag ett pass på Täckta Banan och galopperade där för första gången!

Det är såklart resultatet av massa hårt arbete och oändligt tålamod, så egentligen är det inte konstigt att vi kommit så långt. Och jämför man med hennes ”klasskompisar” så är det ingen stor bedrift. Men när jag tänker på hur det var, och jämför med hur det är nu, då känns det stort ändå!

Första bilderna och blogginlägget om Q

Igår var det f ö Qruellas dag även i teorin. Vi hade redovisning av arbetet med härstamningsanalys och jag hade förstås valt att leta efter spännande nedärvning i Qruella.

En kul detalj är att hon har en moster som heter Nutella! :) Ännu roligare är att hon är kusin med min egen Nalle, Aristokrat Pan. Hans pappa Amiral 764 är u. Flamkella som är Q’s mormor. Amiral är btw uppfödd av Bollerup precis som Qruella.

Idag har jag tömkört Prinsessan Q och hon var helt suverän! Jag fick massor av bjudning och power i henne och hon dansade fram på diagonalerna i Crafoordhallen. Så himla kul att hon är så duktig, fina tjejen!!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s