Mår lite bättre nu

Tack alla gulliga, oroliga och omtänksamma! Jag mår lite bättre nu :) Det märktes dock att jag inte gjort någonting ansträngande i helgen. Idag hade jag inte mycket på schemat men det räckte mer än väl.

20131118-145457.jpg

Apropå gulliga – igår kväll dök gulliga Mikaela upp hemma hos mig med den här, det gjorde min dag helt!

Den här veckan har min grupp morgonstalltjänst, så det började dagen med. Därefter var det bebisarnas tur. Jag var medhjälpare till Mikaela och Kaka. Nu har hon börjat hänga på henne!

Sedan kom turen till Prinsessan Q. Qruella var jätteduktig, men jag märkte att jag kom i obalans direkt när hon inte gick spikrakt framåt och vi vill ju verkligen inte äventyra allt arbete både Astrid och jag har lagt på henne nu, så jag avstod från att galoppera. Vi travade bara några varv och sedan fick det räcka.

Efter lunch hade jag egentligen dressyr med Karin, men Sarah hjälpte mig att rida Lexington på lektionen. Jag tittade en stund och han såg jättetrevlig ut. Det är en fin liten häst, kul att jobba med!

Kommer förresten att tänka på hur det var när jag var liten och åkte konståkning. Först och främst var det helt idiotiskt (fattar jag ju nu, men inte då) att alla kämpade som tusan för att ta Märke 6, så man slapp åka med hjälm. Sedan ramlade man och slog huvudet i isen och om man inte blev helt grön i ansiktet och spydde direkt var det bara att hoppa upp och åka igen annars skrek tränaren nåt på ryska..

Efter den här huvudlandningen i fredags och nästan en hel ledig helg bortslösad i sängen är jag om möjligt ännu mer fast vid det jag bestämde redan för två år sedan: att ALDRIG någonsin sitta på en häst utan hjälm. 2012 var det så pass kontroversiellt att det blev en massa tidningsartiklar om det (finns bla under rubriken Media) och jag fick både Riksidrottsförbundets Bragdutmärkelse och blev nominerad till Ridsportens stjärna.

20131118-145819.jpg

Bilden är från min och Nalles Svår klass-debut :)

Nu är jag mest förvånad över att många GP-ryttare som bytt ut hatten mot hjälm till tävlingsfracken – det som förut ansågs så smaklöst fult – fortsätter att rida barhuvade hemma…

Var och en gör ju som den vill – än så länge – men jag är nöjd med att jag som vanligt hade hjälm på mig i fredags! Eftersom jag trots allt haft mycket träning på att sitta kvar (Nalle, DC, Ellen) slår jag mig ju så ordentligt när de väl lyckas få mig i backen.

20131118-153716.jpg

Dessutom är det ju vad som gäller här på Flyinge!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s