Sista veckan på höstterminen

Den här veckan har gått så fort och imorgon är sista dagen på höstterminen! Jag har inte orkat blogga för jag har varit så trött på kvällarna att jag gått och lagt mig utan att ens öppna datorn.

Alla luckor i schemat under dagarna har jag fyllt genom att julpynta i stallet! I tisdags tjatade jag lite på Anders om julpynt och fick då reda på att granriset befann sig mellan körstallet och halmladan. Så det blev fram med fyrhjulingen, hämta granris och sedan har jag och Molly pyntat järnet! Får fixa fler bilder i morgon, här är i alla fall julgranen!

julgranen

UP-granen!

Jag gissade ju att det skulle vara full fart på Qruella i måndags efter hennes helgvila, och det var det. Hon var väldigt spänd och svår, men det redde ut sig och blev ett bra pass ändå. På hoppningen dagen efter var hon lugn igen så hon fick faktiskt vila från löshoppningen i onsdags och även vila idag.

Imorgon är sista passet på henne, hoppning i stora ridhuset. Sedan åker hon hem till Bollerup… Idag har jag tvättat svansen och benen, skurat hovarna och ryktat extra noga så att hon är ännu lite snyggare än vanligt. Qruella var måttligt imponerad av att det stod en julgran i spolspiltan!

Hästarna har varit så duktiga den här veckan att det här blir ett sådär extremt positivt inlägg. Men jag är så glad över att få rida de här härliga pållarna!

Lexington hoppade i måndags och var supertaggad! Vi hoppade en lång serie och han var kvick som sjutton, men då även med benen så han hinner få upp dem utan problem mellan hindren. Några glada bocksprång blev det också och det brukar han inte vara så frikostig med, han var på topphumör helt enkelt. Det ska man vara när man bara är 5 år!

I tisdags red jag ett dressyrpass på honom och det gick otroligt bra. Han dansade runt i skänkelvikningar och öppnor som aldrig förr, gjorde klockrena galoppombyten och var så framme på bettet och i precis den form jag vill att han ska jobba i. Lexington har varit lite så att han antingen hängt sig på bettet och gapat, eller dragit in halsen och knäppt av. Men nu jobbar han i lodplan med lång hals och sluten mun, tuggar på bettet och skummar. Det ÄR lycka!

Sinful, aka Svarta Hingsten, 4 år, gick dressyrlektion för Karin på måndagen och skötte sig strålande. Klart bästa dressyrlektionen på honom! På tisdagen hade vi tömkörning för Bosse och även där var det bästa gången hittills. Bosse tyckte att han var mycket bättre, stabilare och mer koncentrerad överlag trots några små ryck när det blev för jobbigt.

Och idag hade vi hoppträning för Ancan. Hon sa flera gånger att han utvecklats jättemycket de senaste två veckorna och jag var så nöjd att glädjetårarna sprutade hela vägen från stora ridhuset till stostallet. Det har inte varit så himla enkelt alla dagar med Sinful och det känns väldigt, väldigt bra att få avsluta så här med flaggan i topp.

Även Fay har jobbat på! I måndags dressyrade vi och även där var det bästa passet ever. Jag är så klart glad att det går bättre och bättre men nu vill jag ju inte alls lämna ifrån mig de här hästarna!! Vi har dessutom hunnit med att rida på täckta banan tillsammans med Amanda och HiFi, och även testa på hur mörkt det faktiskt blir där när lamporna slår av och det är kväll :) Och en uteritt fick vi också in.

Sist men inte minst så har Kaka gjort sin sista lektion här! Hon ska i och för sig visas för ägaren imorgon men sista grupplektionen var idag. Kaka har verkligen varit en läraktig liten häst och Mikaela har gjort ett superjobb med att rida in henne!

kaka

Kaka och Mikaela

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s