Svammel

När man är dålig på att blogga varje dag får man skriva en hel uppsats lite då och då istället… :) Så nu svamlar jag ihop en liten(?) summering av den här veckan so far!

Måndag och tisdag var Kyra här och höll träningar bla för våra lärare, och jag hann titta lite mellan lektionerna. I måndags hade vi dessutom hoppning, jag red Airmail och vi hoppade bland annat 5-studs! Han var super i vanlig ordning, bortsett från en tvärnit på ett räcke som tydligen var dödsläskigt. Men han är ju inte särskilt svårövertalad när han inser att ingen tänker äta upp honom.

Tisdagen, aka Våffeldagen, var fullständigt upp och ner. Inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt men såå rörig! Zunshine var en pärla på inridningslektionen som var på täckta banan. Sedan skulle jag tömköra Airmail för Odd, men Airmail hade dessvärre en sko lös så jag gick upp till smedjan med honom istället. Där bjöd hovslagarna mig på våfflor!

De hade dukat upp världens fikahörna med våffeljärn, sylt, grädde, kaffe och så vidare. Får ta ett snack med stallchefen om att införa en fikahörna hos oss också tror jag…! Jag fick i alla fall lova att inte berätta för någon annan, förstå liksom hur många ”tappskor” de skulle få upp dit om alla fick reda på att det fanns våfflor i smedjan… Men nu är ju Våffeldagen slut så faran över ;)

Sen fortsatte dagen med att jag åkte till kiropraktorn igen, TACK Matilda för billånet! Räddaren i nöden, alla kategorier! Hem, rida två hästar till, och så ett litet tidsrekord. Från hästryggen inne i ridhuset till hemma, ombytt och klar att åka till affären, på 20 minuter! Däremellan avskrittning, sköta av hästen, putsning av tre träns och så en cykeltur hem genom spöregnet.

Anledningen till stressen var att jag, Sarah och Amanda skulle hinna åka och handla innan kvällsfodringen. För efter den hade vi världens våffelmiddag framför TVn, supermysigt och supergott!

Igår hopptränade jag på Rödluvan och det gick riktigt bra. Jag är verkligen supernöjd, hon gjorde precis allt jag bad henne om och jag lyckades dessutom be om rätt saker, haha ;)

Royal lady 26 mars

Fina Rödluvan efter hoppningen

Zunshine löshoppade och skötte sig strålande. Vi fick korrigera henne något vingliga väg med snedbommar, och det tog hon på helt rätt sätt, styrde upp sig och hoppade rakt och fint. Idag har hon gått väldigt bra på lektion, vi rider nu ”lösa” i alla gångarter på halva ridhuset, tillsammans med Mikaela och hennes Wilmer.

Igår hade vi förresten fysträning för oss ryttare också. Vår nya stallchef Martin har fått bli hela klassens PT och vi tränar from nu en gång i veckan. Jag får ju såklart avstå från vissa övningar pga foten, men de flesta grejer kunde jag hänga med på och idag sitter träningsvärken där den ska!

26mars

Spångång + gympaskor = sant??

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s