Hästbyte

Första lektionen i morse var ridning med hästbyte. Spännande! Fast vilka hästar vi skulle rida var ingen direkt överraskning.

Mikaela har Main Corazon och Fay, och Emma har Hipp San och Bacchi. Jag har ridit både Curre, Fay och Hippie, så det var rätt givet att jag skulle ha Bacchi. Emma hade Airmail i höstas, så Mikaela fick rida honom, och därmed blev Emma och Fay team nr 3.

Bacchi var en trevlig bekantskap! Han är e. Belamour – Don Schufro, så det finns en hel del rörelse och framförallt påskjut bakifrån i honom. Men så är han bara 5 år och med ganska mycket kropp som han har fullt upp med att hålla reda på :) Jag var hyfsat svettig när jag satt av för vår gruppdiskussion/analys av alla hästarna!

bacchi och airmail

Bacchi och Airmail, eller kanske Piff och Puff

Direkt efter hästbytet hade jag dressyrlektion för Olof, då på Rödluvan. Eftersom det var superväder och soligt fick vi rida på Kastanjegården, där det till min enorma förtjusning stod dressyrstaket uppställda! Vi är ju väldigt bortskämda med många och stora fina ridhus här, men ibland kan man behöva rida på en 20*60-bana istället för i ett 40*80-ridhus, så att man inte tappar perspektiv totalt ;) En 10 m-volt i Crafoord blir ofta inte riktigt som andra 10 m-volter..

Royal Lady skötte sig exemplariskt innanför staketen, jag var väldigt nöjd med oss båda. Och så var jag väldigt nöjd med att det var alldeles för varmt att rida i långärmad tröja. T-shirt väder på ingång, tjohej!

Dagens framsteg stod Venedig för. Hon har provat på utebana för första gången!

venedig utebanan

Snart vuxen ;)

 

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s