Ridkänsla

Vilken dag! Strålande sol, varmt och bara helt underbart väder. Happiness!

Den här helgen har jag stalltjänst, men inte ens att mocka hagar är tråkigt i det här vädret. Eller jo, lite kanske, men ändå ;)

I förmiddags var jag hos Venedig, mockade och fodrade. Idag fick hon vila, och istället för arbete blev det ett bad. Hon var väl inte överdrivet nöjd men hon blev väldigt fin. Envisas man med att gnugga in lera i hela pälsen får man stå ut med tuffare åtgärder än ryktborsten lite då och då!

Efter lunchstalltjänsten hade jag lyxen att få proffshjälp med både Rödluvan och Luftbrev :) Inspirerad av hästbytet igår frågade jag om Astrid hade tid och lust att rida mina hästar någon dag i helgen, och det hade hon. Det var både roligt och nyttigt att se hästarna från marken och framförallt att få feedback om hur hästarna kändes.

Man sitter ju där själv och trimmar på, och även om vi har lektioner i både dressyr och hoppning så tycker jag att det är jätteintressant att få bolla med någon annan kring själva ridkänslan hästen ger. Oliksidighet eller i bästa fall mer liksidighet, starka och svaga punkter eller bara en sån grej som hur hästen reagerar på ett ledande tygeltag. Sååå intressant och det går ju att gräva ner sig i nästan hur mycket som helst!!

När jag bodde i Sthlm hade jag väldigt ofta hjälp att få ridpassen filmade (tack mamma ;) ) och det är något jag verkligen saknar. Det är också ett så himla bra sätt för att ta utvecklingen ett steg till.

dc2 på utebanan 21 aug

Från en av mina träningsfilmer i somras

 

Jag är i alla fall jätteglad för hjälpen med Royal Lady och Airmail idag och supermotiverad till att sätta ännu fler små pusselbitar på plats under de två veckor(!!) jag har kvar med dem innan det är hästbyte igen.

Det är rätt fascinerande ändå, att det fortfarande slår mig mest varenda dag hur sjukt roligt det är att rida! Men imorgon ska de vila, så jag får hålla mig lite till och nöja mig med en första mini-uteritt på Venedig ;)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Ridkänsla

  1. Haha, ja jag tänkte också på det härom dagen, när jag hade ridit fyra hästar på förmiddagen och sedan ändå LÄNGTADE till kvällens hopplektion, tänk att det kan vara så kul varenda dag :D !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s