Vilken stökdag ;)

Morgonfodring är ett sätt att verkligen kickstarta en ny vecka på! Så det fick bli första punkten för dagen. Och då menar jag verkligen första, för jag sov till 06.15 och kastade mig iväg utan frukost och med oknäppt jacka, full fart.

Därefter har dagen varit fullständigt kaos. Ett hyfsat organiserat och ganska roligt sådant, men ändå kaos!

Under morgonstalltjänsten fick jag skynda iväg och hämta Venedig för att ta upp henne till smedjan. Hon har inga skor, men behövde få hovarna verkade. Så tillbaka och göra klart stalltjänsten, efter det var första lektionen ”Inridning” med Zunshine.

Susanne, Zunshines ägare, kom och hälsade på och tittade på lektionen! Lilla Z uppförde sig fint och verkade väldigt nöjd med att se sin matte. Sedan hann jag precis hämta Venedig och ta tillbaka henne till stallet borta i allén, innan jag hade hoppträning på Royal Lady.

Vi hoppade 3 olika serier idag. En kombination med ett språng, en trestuds och så 3 räcken med ett språng mellan varje. Jag är rätt nöjd med själva ridningen och hoppningen. Rödluvan ”äter” upp avstånd med sin extremt vägvinnande galopp, men jag fick henne lugnare och kortare i galoppen allt eftersom och då blev det bättre plats mellan hindren.

Däremot är jag inte så nöjd med alla mina korkade svar på frågorna kring avstånd vi fick i början av lektionen… Har man inget vettigt att säga ska man vara tyst heter det ju, men jag har nog aldrig hasplat ur mig så många bakvända svar på så kort tid!! Hade behövt en skämskudde där men det fick funka att gömma ansiktet i Rödluvans man istället, hehe. Jag får väl skylla på stressen ;)

Vi fick oss ju ett gott skratt i alla fall, när jag menade på att man behöver gasa på in i en kombination vars syfte visade sig vara att kännas lite trång… Fråga mig hur många grader det ska vara mellan hästens mun och skänkeln på kandarstången eller vilken diameter på voltstorlek en hörnpassering motsvarar istället, så blir jag gladare ;)

Resten av dagen fortsatte i kaosets anda. Det känns som att jag fört världskrig mot fenomenet telefonkö idag, när jag terroriserat både vårdcentralen, sjukgymnasten och Lunds Univ-sjukhus i flera omgångar vardera. Sen fick jag ordna hjälp från en cykelmeck, eftersom min cykel har punktering. Airmail stod med ännu en tappsko när jag tänkte rida, så han fick vila och jag fixade en skotid till honom imorgon bitti.

airmail hovis

Dags igen, smedjan nästa!

 

Kvällen har hittills bjudit på lite jobb med fakturering och bokföring, viktiga mejl som skulle skickas och så vidare. Så nu är bara favorituppgiften(?) kvar – Plugga! Det är en hel del uppgifter som är på gång, i olika stadier av påbörjat, halvfärdig etc. Examensarbeten av diverse slag, t ex Affärsplan, Djurskyddsupgift osv. Längtar efter att bli klar så det är bäst att jag jobbar på :)

Kan väl summera den här dagen med att den definitivt inte varit långtråkig! Jag föredrar ju att ha mycket att göra så jag klagar inte. Kaos kan ju vara ganska trevligt ändå, under vissa förutsättningar. Som typ att det är sol och vår och man är omgiven av världens bästa djur och härliga vänner hela dagarna. Bra kaos!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s