April, april

1:a april har avlöpt väldigt smärtfritt för min del! Jag har inte blivit lurad, men jag har lyckats lura andra.. Många roliga skämt på Facebook idag, skrattade extra åt bl a ICA, Ving, Tidningen Ridsport och Strömsholm!

I morse hade Maria Gretzer clinic i stora ridhuset. Det krockade lite halvt med vår inridningslektion, men jag och Sarah hann titta en liten stund i alla fall!

20140401-131509.jpg

Inridningslektionen hade vi på täckta banan! De flesta av unghästarna får extra bra bjudning där, och Zunshine är inget undantag. Hon är ju inte så stor så hon kunde även ta några korta galopper när de andra travade. Väldigt duktig liten häst!

zunshine3

Alltid lika söta Z

 

Rödluvan gick tömkörning för Odd. Min grupp hade egentligen tömkörningen för Bosse den här veckan, men jag körde med grupp 1 istället eftersom det skulle krocka med min kiropraktortid annars.

Tömkörningen gick riktigt bra, vi jobbade bl a med att öka och minska volten i galopp, och då även länga resp samla galoppen. Efter lunch åkte jag till kiropraktorn i Malmö och blev ganska ordentligt omvriden. Men nu dröjer det till nästa gång! Däremot har jag fått en tid hos sjukgymnasten på VC i Södra Sandby på måndag, får se om hon kan hjälpa mig vidare.

Dagens stora nöje bjöd Airmail på när jag kom tillbaka till Flyinge igen. Vi trimmade dressyr på Melonbanan och han var så rolig att jobba med! Hela förmiddagen spenderade han i smedjan och fick fina hovar. Han hade ju en tappsko och skulle ändå skos nästa vecka, så jag bad dem att sko alla 4 istället för att bara slå på tappskon.

Airmail har slagit i sko ganska ofta. Det har ju såklart till stor del med balans att göra, men nu frågade jag i alla fall om de kunde hjälpa honom extra med skoningen på något sätt. Så när han kom tillbaka hade han överrullningsskor fram, lite tvärare tå och extra stöd/utlägg på yttre trakterna bak. Jag tyckte att det var riktigt stor skillnad i ridningen, väldigt mycket mindre klonkande! Duktiga hovslagare vi har här!

airmail badad

Riktigt svettig Airmail fick duscha, lagom nöjd!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s