Vattenhoppning

Airmail gjorde helt klart skäl för sitt namn på dagens hoppning för Ancan. Han flyger genom luften! ;)

Övningen för dagen var massor av karaktärshinder. Det var 3 olika sorters vattenmattor – en ”vanlig”, ett blått plank med runda vattenmattor under och så en lång som ska vara lite förberedelse för öppet vatten. Något hinder hade en mur av sockerbitar framför och en oxer gömde det sig vita grindar i. Mycket att titta på med andra ord!

Det var verkligen superkul hoppning, och det gick väldigt, väldigt bra! Airmail är bara för härlig att rida, han har så himla mycket att ge och jag får verkligen passa mig så att jag inte ber om för mycket för han försöker helhjärtat varje dag. Synd att han är valack för jag skulle gärna se att Flyinge avlade fram en hel hög med små mini-Airmails!

Vi avslutade dagen med lektion med småglinen. Zunshine var verkligen duktig och förtjänar egentligen inte alls att bli kallad småglin. Jag red henne lös i alla gångarter och behövde inte ens longera före. Hon börjar förstå skänkeln också, jag jobbar massor med att få henne att koppla kedjan skänkel-smack-peta med spöet. Sedan plockar jag bort smack- och spöhjälperna och så är bara skänkeln kvar. Det går framåt! Idag fattade hon dessutom rätt galopp varenda fattning.

Rödluvan fick en mysig skritt i solskenet, runt terrängbanan. Vi hade sällskap med Sarah och Beijing. Berit som hon kallas är också ett fuxsto, väldigt välmatchat par. Hon är bara 4 år men var lugnet själv.

Lilla Venedig har vilat idag – precis som jag själv, mot alla odds, lyckades med. Jag kom hem från stallet strax innan 4, slängde av mig ridkläderna och däckade totalt i min sköna säng. Lite trött sådär.. Men 2 timmar senare vaknade jag, lagom till att laga middag och sätta igång att plugga.

I morgon har jag morgonstalltjänst och sedan inga lektioner förrän det är dags för Zunshines inridningspass 13.45. Jag planerar att hinna rida två hästar före en långlunch (möjligen, kanske, eventuellt med lite plugg..) och sedan ta Venedig efter Z.

Kanske en sväng till Ryttare & Häst också för att kolla om min nya piké dykt upp. Måste ju vara ordentligt rustad för Skånevår!

20140403-200658.jpg

Från Flyinges FB-sida

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s