Nu ökar tempot!

Nöjdare fullblod får man leta efter!

Cheveyo fick äntligen släppa på ordentligt när jag tog helgens andra runda med honom. Vi kryssade mellan tallarna i skogen fram till travbanan där vi testade igenom bromssystemet och styranordningen ordentligt (gasen hade inget som helst kontrollbehov!). Till slut skrittade vi ner till sjön och njöt av utsikten ett ögonblick innan jag vände Cheveyo. Det kändes som om han knappt trodde att det var sant när jag lät honom välja tempo uppför backen. :)

20140421-073902.jpg
Galoppbanan på Flyinge med något av mina halvblod är förstås jättekul, men det finns få känslor som slår att stå med korta läder på ett engelskt fullblod, avlat i generationer för kapplöpning, när det tar i med all sin kraft från bakdelen.

Även när det gäller skolan ökar tempot. Jag mailade in den första examensuppgiften igår kväll (med drygt 23 timmar tillgodo – nöjd!). Det var den skriftliga analysen av utbildningsstatusen hos inridningshästen, alltså Zunshine.

Den stora teoriuppgiften när det gäller examenshästen Bacchi omfattar t ex exteriörbedömning, härstamningsanalys, utbildningsnivå, bedömning av utvecklingspotential, planering av hans fortsatta utbildning mm och ska vara inne nästa söndag.

Under den kommande veckan har jag och Bacchi utbildningsuppföljning i dressyr för Kerstin André och hoppning för Henrik Ankarcrona.

Som ni förstår har jag fullt upp nu, men vem har inte det de sista veckorna innan examen!

Jag hoppas att dagens tempo med min nya bil räcker för att jag ska hinna hem från Stockholm i tid för att rida innan det blir mörkt i Skåne :) Jag ägnade en stund åt att piffa upp den inuti igår och pappa har gjort ett kanonjobb med att fräscha upp utsidan.

Dags för avfärd och tack alla här i norra landet för smaskiga påskmiddagar och massor av mys!

20140421-072853.jpg

20140421-074130.jpg

Mamma försöker dressera Chichi till tryffelhund med en skiva tryffelsalami.. gick sådär

20140421-074229.jpg

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s