Fyrbenta skolkamrater – 2

Tänkte fortsätta min återblick på hästarna jag haft under året här på Flyinge. Så nu har turen kommit till de som var ”mina” under andra blocket, före jul!

Inte alla 3-åringar fick åka hem efter första blocket…

Qruella, som helt klart behövde gå extra i förskolan, fick nu börja på lågstadiet tillsammans med de nya 3-åringarna. Astrid och jag hade lagt så himla mycket tid och energi på denna lilla häst så det kändes väldigt skönt att få jobba vidare med henne när det hade börjat fungera så bra!

17 veckor fick jag ha fina Q och jag saknade prinsessan massor när hon åkte hem till Bollerup precis före jul. Jag tror faktiskt att hon tyckte ganska bra om mig också. Jag blev erbjuden att köpa henne och funderade allvarligt på saken under jullovet…

20131204110936(3)

Qruella  i december – Vilken snygging!!

Men vackra, älskade Qruella finns inte längre. Hon råkade ut för en olyckshändelse på lösdriften på Bollerup och de blev tvungna att avliva henne direkt. 

Qruella har för alltid en särskild plats i mitt hjärta.

Lord Lexington, brun valack, f. 2008 e De Niro – Midt-West Ibi-Light, superfin med 889 på gångarterna på 3-års. Mycket trevlig att både hoppa och dressyra med! Lexington är en riktig gentleman, alltid med på noterna och väldigt framåt!

Lord Lexington

Lord Lexington

Sinful, svart hingst f 2009 e Sandro Boy – Andiamo Z. Ägare av Sinful är Schockemöhle. Det var jag som döpte honom och inte visste jag hur passande namnet skulle visa sig ;) I de flesta fall var ”Svarta Hingsten” en trevlig bekantskap,  men det var inte alltid helt lätt och han lät mig tugga grus riktigt ordentligt vid ett tillfälle. Det blev ändå väldigt bra till slut och efter sista hopplektionen med honom sprutade glädjetårarna hysteriskt.

Fay, mörkbrunt sto f 2007 e Figaro R – D-Day. Fay har en speciell historia och ägs av Ackordhäststiftelsen. Jag hjälpte Astrid med Fay, som extrahäst, under den här perioden. Förresten gjorde jag en härstamningsanalys på Fay nu under våren eftersom mina skolhästar redan var analyserade av klasskompisar som haft dem innan. Hennes mamma, Demi, är en väldigt framgångsrik körhäst som tävlar internationella Elit-tävlingar – bl a fyrspann i Aachen!

Fina Fay

Fina Fay

Main Corazon, fuxvalack f. 2007, e. Coriall – Irco Marco. Curre var min under jullovet- en väldigt sympatisk häst!

Mail Corazon aka Kurre

Main Corazon aka Curre

Jag älskar verkligen att sitta upp på nya hästar och försöka läsa dem. Hitta styrkor och svagheter och bilda mig en uppfattning om hästen. Sedan fundera över vad jag vill prioritera att utveckla/förbättra, vad jag vill att vi ska uppnå. Både under just det ridpasset som pågår och på lite längre sikt.

Det måste vara bland det absolut roligaste man kan hålla på med! Och svåraste, såklart. Som ett pussel som aldrig tar slut!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s