Lite om Beridarprogrammet

Jag fick frågan i en bloggkommentar om att berätta lite mer om Beridarprogrammet.

HÄR är all info på Flyinges hemsida om vad Beridarprogrammet innebär, både behörighetskrav, antagningsprov och innehåll under de två åren.

BP är ett Yrkeshögskoleprogram som är relativt nytt i Sverige. Numera är det 2 år (400 YH-poäng). När det var nytt hösten 2011 var det en helt ouppnåelig dröm för mig eftersom kravet på komplementgrenen, i mitt fall hoppning, var 130 cm. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur jag skulle få tag på

  1. en häst som hoppade 1.30
  2. en hästägare som skulle låta mig försöka…

Förra året öppnade sig möjligheten! Kravet på min huvudgren dressyr var fortfarande tävlingsmeriter i minst MsvA/Prix S:t Georges (som jag har med Nalle), men hoppkravet var sänkt till 120 cm och det gick att lösa ;)

Jag blev då en av 11 behöriga till antagningsprovet och gjorde en godkänd dressyr med DC, men lyckades inte hoppa tillräckligt bra med Flyinges skolhästar för att få en av de åtråvärda platserna.

Under året på Unghästprogrammet har Astrid och Ancan kämpat med att lära mig hoppa och det har förbättrats så pass att jag äntligen lyckades!! Nu var vi 14 stycken behöriga på antagningsprovet och 5 av oss kom in :)

 

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s