Veckans catch-up!

Den här veckan sprang iväg snabbare än jag hann säga ”Det är måndag”.

Just i måndags var det full fart med ridning på förmiddagen – Larry gick markarbete för Henrik, Baresco fick ett dressyrpass för Olof och Capello likaså. Berganza dressyrade på eftermiddagen, men dessförinnan hade vi första lektionen i Hästkunskap.

Jag har ju redan läst Hästkunskapskursen, under förra året. Jag kommer inte att läsa om kursen igen, men gick ändå på första lektionen för att träffa nya läraren i ämnet och få lite koll på läget. Vi fick ett diagnostiskt prov för att se hur kunskapsnivån i klassen var och jag som i princip aldrig blir nervös blev faktiskt det.. För hur kul hade det varit om det visat sig att jag inte kunde någonting, när jag redan läst kursen? Not so much.

Men nu gick det tack och lov bra, bara 5 ben i hästens kropp skiljde mig från alla rätt. Jag fick för mig att det är 212 ben i en häst, men rätt svar var 207. Får väl låtsas att hästen jag tänkte på hade några lösa benbitar, hehe. Hur som helst är jag väldigt glad att vi hade superkunniga Birgitta som drillade oss i Hästkunskapen förra året :)

Tisdagen såg lite ovanlig ut. Vid lunch hade jag ledningsgruppsmöte och på kvällen var det Pay and Jump. Jag är Beridarprogrammet åk 1’s studeranderepresentant i Ledningsgruppen för BP, UP och UP-V.

Förutom Flyinges studeranderepresentanter, utbildningsansvariga och programansvariga består LG av representanter från branschen, tex från SLU, SvRF, Agria, ASVH och så vidare. Det var ett riktigt intressant möte med trevlig efterföljande lunch.

Igår hade vi första lektionerna med Bo Jenå. Perfekt att han är tillbaka från VM nu så att han kan träna oss istället ;)
Jag har ju haft tömkörning för Bosse tidigare och han har även bedömt examinationer och antagningsprov, men igår var första dressyrlektionen. Han är verkligen en riktigt bra tränare, tydlig och superpedagogisk. Och framförallt väldigt mån om att ha en öppen dialog med oss ryttare, vilket jag gillar skarpt. För det är ju då man får ut mest av träningen, när man kan fråga och bolla tankar och verkligen förstå helt och fullt.

Vi hade även tömkörning och där glänste Baresco till ordentligt! Lilleman tyckte nog at det var skönt att slippa släpa runt på mig, för han gjorde bra ifrån sig på töm! ;)

20140901-190638.jpg

Stora lilla killen

Denna dag har bjudit på banhoppning, av Pay and Jump-banan. Capello skötte sig fint och jag tror att jag också skötte mig okej. Min uppgift nu är att inte följa med hästen för mycket framåt utan att hålla en lite mer upprätt och stilla position. Lite skillnad från förra året då det handlade allra mest om att få mig att lätta från sadeln.. Jag har uppenbarligen fått till det, men kanske lite väl mycket nu då!

Vi har även haft två dressyrpass för Olof – Baresco var duktig men Berganza var bäst! Första dressyrinriktade ridläran avslutades dagen med, då med Mette Henriksen som ju är vår sitsguru här. Vi fick en teoretisk genomgång av sitsens byggstenar och sedan ett par praktiska övningar ute i ridhuset (eller rättare sagt halvt hängandes mot ridhusväggen). Så intressant att hitta sina svaga punkter. Jag behöver bli starkare i sidorna av bålen, sneda situps på ingång mao!

Hm, det här blev ju en liten roman. Så går det när man är för lat för att blogga i fyra dagar ;)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s