Snart är bara förnamnet!

Det är vansinnigt nära nu. På fredag får jag min efterlängtade Beridarexamen! Man kan verkligen säga att det är sista rycket som pågår. Examensstress, har jag hört att det kallas.. Så jag rymde helt enkelt till Stockholm!

Skämt åsido är jag inte särskilt stressad, för jag ligger ovanligt bra till trots mina tidsoptimistiska karaktärsdrag. Examensarbetet är inlämnat, LIA II-uppgiften och LIA III-uppgiften likaså. Jag har skickat in mitt avslutande arbete i kursen Företagande med Häst II (som jag lyckats tenta av tack vare att jag driver mitt eget företag sedan 2011 och kunnat lämna in marknads- och affärsplaner mm), och till och med sista dressyrteoriuppgiften är inlämnad. Bara två Powerpoint-presentationer återstår…

Pluggpromenad

W fortsätter på väg hem från AW – gå och plugga samtidigt, när man vill vara klar före middagen!

Veckan började med mentorstid med Ancan, då vi gick igenom hur dessa två ”examinationsveckor” är upplagda. På tisdagen hade jag ett möte med Hanna Sassner, som är min handledare för exjobbet. Vi var rörande överens om vad som var kvar att göra på det, vilket var superskönt. Ett antal timmars arbete, men inga konstigheter.

Onsdagen spenderade jag i Crafoordhallen och Stora Ridhuset, då jag gjorde auskultationer för min C-tränarutbildning. Vi ska totalt följa 24 lektioner med A- eller B-tränare. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som bor mitt i tränarparadiset Flyinge – det är bara att välja och vraka mellan fantastiska tränare. Jag har i första hand följt Kerstin, och även Pernilla, som ju båda är A-tränare. I tisdags följde jag ett pass som Ancan höll också. Ancan är ju också A-tränare – dock i hoppning! På C-tränarutbildningen uppmuntras vi till att följa tränare i bägge disciplinerna, vilket jag tycker är helt rätt. Undervisningsstilen och pedagogiken är ju det vi ska fokusera mest på under auskultationerna.

Vi ska även skriva loggbok över träningarna vi följer. Det är faktiskt inte helt enkelt, för det är inte så många rader i häftet och det är svårt att begränsa sig till det viktigaste. Man kan ju skriva hur mycket som helst när man sitter och lyssnar på 45 minuter ridkunskap i taget. Om man dessutom har så taskig handstil som jag, fylls raderna i häftet ganska snabbt ;) Jag håller hellre i tyglar än i pennor.

C-tränarloggbok

Loggboken…

Nästa vecka börjar redovisningarna – LIA-arbetena på måndag, exjobbet på tisdag och företagande-uppgiften på torsdag. Så vad skulle jag göra hela helgen? Andrea kom hem till vårt hus i Flyinge i söndags kväll, men hon skulle åka hem till Norge över helgen. Bra idé, tänkte jag, och tog en titt på biljetter till Stockholm. Eftersom jag åker till USA bara en dryg vecka efter examen och stannar där hela sommaren, gäller det att passa på att umgås med familjen.

Så i torsdags eftermiddag åkte jag norrut, och återvänder till Skåne på måndag morgon. Jag släpade med mig 3 proppfulla resväskor med ridkläder upp hit. Förra helgen ägnade jag åt att tvätta alla mina ridkläder, putsa alla ridstövlar, tvätta fodret i mina hjälmar (tack och lov för att det går att ta ut ur Samshield-hjälmarna och jag vågar inte ens tänka på hur äckliga de gamla traditionella hjälmarna måste ha varit inuti…) och så vidare. Nu befinner sig ridkläderna rena och fina i Stockholm och väntar på att checkas in på ett flyg med destination Los Angeles.

Under lördagen hann jag åka till Brunmåla och hålla en träning för Anna med fina Didde! Jätteroligt att se dem ihop live! Hittills har det bara blivit coaching av det färska ekipaget via film på Youtube, vilket fungerar helt okej men ändå inte är riktigt jämförbart.

Anna och Didde

Alla tre nöjda efter träningen!

Nu lite jobb på sista Powerpointen, sedan examen! Vi hörs!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s