Cirkeln av fuxar är sluten

Cirkeln är sluten. Mina egna fuxar Aristokrat Pan & Don Cameron och Camillas Quasino tog mig till Flyinge. Nu är sista passet på 3 års utbildning ridet; 3-årshingsten Differens i god balans i alla gångarter, på utebana i halv storm:) (film nedan).

Så det är verkligen dags att bjuda på en film på mitt ”praktikprojekt”, fina lilla fuxen Differens (f 2013 e. De Niro – Laurie’s Crusador**, ägare Lena Nyström, Stall André och Kerstin & Kjell André). Han kan minsann annat än att välta över min fot ;) Så himla duktig och superfin 3-åring. Lite synd att inte jag kan visa honom på 3-årstestet eftersom jag åker till USA 1/5. Jag är hur som helst övertygad om att han kommer göra ett jättefint test!

En minnesvärd och helt ovärderlig period är över när jag nu lämnar Stall André. Det har varit en alldeles speciell tid hos min kära tränare Kerstin och hennes superhärliga familj, med Pernilla som föredömlig chef för verksamheten. Så mycket kärlek till hästarna, sådan glädje i sitt jobb och så himla mycket kunskap och erfarenhet de delar med sig varenda dag.

Amos

Fina Amos är en av de fyrbenta jag kommer sakna mest!

Sista veckan blev lite uppstyckad. Jag kom tillbaka till Skåne vid lunchtid på måndagen, och på tisdagen var jag borta på andra äventyr. Under andra halvan av veckan har jag varit helt obeskrivligt trött. Kanske inte så konstigt efter mina 6 dagar på resande fot. Det har ändå flutit på bra i stallet och hästarna har skött sig fint!
På lördagen var det så kallad YH-dag på Flyinge. YH står för Yrkeshögskolan, och dagen innebar att vi berättade om och visade upp lite av utbildningarna för eventuella framtida Flyingestuderande. På morgonen hade vi en samling i aulan och berättade om programmen. De programansvariga för UP, UPv och Hov presenterade respektive utbildning. Jag presenterade Beridarprogrammet och berättade lite om upplägget, antagningskraven, hur provet går till osv.

Sedan var jag ombedd att hålla en miniclinic för att vi skulle visa upp vad vi gör på BP till vardags. Jag lånade fina Uriel till detta, Dina red Diaderry Magi och Simone representerade hoppning/fälttävlan med Xanadou. Vår tvist på clinicen var att visa hur bred utbildningen är genom att ha med både yngre och äldre dressyrhäst, samt hopp/fälttävlanshäst. Det krävs ju meriter i Msv A (135 el 2**-ftv)  i specialgrenen och erfarenhet av MsvB (120) i komplementgrenen för antagning på BP och vi förväntas vidareutbilda oss även i komplementgrenen.

 

Uriel

Duktiga Uriel är alltid rolig att rida!

Nu när praktiken är klar börjar nedräkningen mot examen… Andrea har rest ifrån Erika Lickhammer i Holland och flyttat in i vårt hus för de sista två veckorna på utbildningen och Emma-Maria har kommit upp från sin praktik hos Stephex i Belgien för examineringsveckorna. På schemat under veckorna står bland annat opponering av examensarbetena. Vi har ett helt gäng inlämningar med deadline 8/1, men jag har faktiskt fått iväg det mesta redan, tro det eller ej… Plötsligt händer det, tror jag man säger!

Här är utlovad länk till podcasten från intervjun med mig i Speaker’s Corner på Gothenburg Horse Show!

https://soundcloud.com/hastnaringens-riksanlaggningar/speakers-corner-louise-lindstrom

 

Lämna en kommentar

Under Allmänt, Dressyr, Häst, hoppning, Ridsport, Sport, tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s