Hejdå Flyinge, see you later!

Flyinge

Jag stannade på Flyinge en vecka efter examen, för att gå sista steget på C-tränarutbildningen. Kursen gav mig inspiration till min nästa krönika, som publiceras i nr 9 av Tidningen Ridsport, som kommer ut torsdag 6/5.

Kvällen före C-tränarutbildningen var jag iväg på ett spännande uppdrag och testred fyra välstammade hästar i varierande ålder och utbildningsståndpunkt. Att sitta upp på helt nya hästar är bland det roligaste jag vet. När man lyckas läsa av hästen och hitta rätt knappar, och hur man märker att ju fler hästar man rider desto snabbare går det att hitta rätt. Det är en riktig kick! Jag tror, eller rättare sagt vet, att jag har valt rätt yrke!

Veckan innehöll så klart många ”sista” och ”avsked”, åtminstone för nu. Träning för Therése och Dante, och för Emilia och Kola. Lunch hos Kerstin, Pilla och gänget (jag passade på att ha med mig utlovad ”slut-på-praktiken”-tårta, lite i efterskott). Middag hos min bästa vän Mickan, Kia och Mikael, dessutom tillsammans med mamma som kom ner för att hjälpa mig köra hem flyttlasset.

Nu blir det skrytvarning. Jag har utnämnt mig själv och min kära mor till packningsmästare av högsta graden. Det måste vara smått sensationellt att vi lyckades stänga bakluckan!

Packning 1

Min packning (efter att ungefär lika mycket lämnats kvar inlåst i ett skånskt förråd).

Packning 2

Bilen, fullpackad upp till takhöjd från framsätet och bakåt.

Vi tog oss hem med all packning, kom innanför dörren och möttes av en mini-examensfest som pappa fixat. I didn’t see it coming, väldigt trevlig överraskning efter 62 mil i bil!

Examensfirande

En examenspresent i form av en iPhone6s dolde sig i guldpaketet

Första dagen i Stockholm beträdde jag historisk mark, eller något åt det hållet. Vi var på Värmdö Ridklubb, där Dressyrallsvenskan Div III gick av stapeln. Jag har varit på Värmdö RK tidigare, med minst sagt varierande resultat. Första gången jag var där red jag min allra första lokala dressyrtävling. Eller rättare sagt försökte rida den… Min annars alldeles underbara foderponny Ponti (gotlandsruss och sto, märk väl) travade upp på medellinjen – där det tog tvärstopp. Vi kom inte ens till X. När jag var där med Nalle våren 2010 gick det betydligt bättre, då tog vi med oss både rosett och avslutande JSM-kval.

Även den här gången blev det rosett, för Anna och Didde som jag var där för att coacha. De gjorde sin första start tillsammans och gjorde en superfin ritt som räckte till 69,286% och en tredjeplats! Otroligt roligt! Jag är en väldigt stolt tränare!

Anna Didde Värmdö

Med Anna och Didde

Resten av veckan har jag också haft fullt upp. Det har blivit mycket förberedelser inför resan, och civila aktiviteter så som middagar och fika med vänner. Och lite business också, av det roligare slaget –  jag har sedan i lördags blivit inbokad på tre olika tidningsintervjuer, och hittills gjort två av dem, plus en fotografering. Ser fram emot att kunna dela med mig av resultaten!

 Det har blivit en del roadtrips sedan jag lämnade Skåne. Bra sällskap har jag haft också!

Det har blivit en del roadtrips sedan jag lämnade Skåne. Bra sällskap har jag haft också!

Eftersom man inte ska vara borta för länge från hästryggen åkte jag igår en sväng till Strömsholm där jag bland annat red ett träningspass för Lussan. Hon har ett fantastiskt positivt undervisningssätt, precis som mina tränare i Flyinge.

Igår var det fullspäckat schema, med After Work (aka kombinerad examensfest och hejdå-party), här hemma. Supertrevligt att träffa släkt och vänner! Idag är det finishen på packningen som gäller och jag börjar bli redo för avgång mot USA  i morgon!

 

Lämna en kommentar

Under Allmänt, Dressyr, Häst, hoppning, Ridsport, Sport, tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s