Januari over and out

Årets första månad är slut och jag måste säga att det var en ovanligt bra sådan! Januari är ju annars en månad som man lite tvingar sig igenom, särskilt vi hästmänniskor som är ute i snö, slask och obefintligt dagsljus. Men jag har, som ni kanske läste i förra inlägget, haft väldigt mycket roligt jobb under januari, och det verkar som att februari kommer att fortsätta i samma stil.

Kommande höjdpunkter är till exempel nästa helg, då jag åker ner till Skåne. Det är Tränarfortbildning på Flyinge som är huvudnumret för resan, på lördagen. Bästa Kerstin (André) håller i fortbildningen så det kan inte bli något annat än superlärorikt och inspirerande. Dessutom ska jag träffa både familj och vänner, hälsa på några olika hästar och bara ha en härlig Skåne-helg. Jag åker ner tidigt på fredag morgon och åker hem igen måndag morgon. Längtar!

Och så är det ju snart dags för en annan höjdpunkt i form av Gothenburg Horse Show. Och då kan man väl säga att tävlingssäsongen är i full gång!

Sedan jag skrev sist har jag dels blivit klar med mina 30 poäng Pedagogik och dels börjat på 15 p Idrottspsykologi. Varför ska man sova bort livet, liksom ;) Skämt åsido tror jag att det är en bra ingrediens i en tränares verktygslåda.

Jag har också lyckats ta mig iväg på två naprapatbesök, där jag får hjälp med att rätta till mina axlar lite. För er som bor i Stockholm kan jag tipsa om att man kan gå på behandlingar på naprapathögskolan, dom är superduktiga och det är extremt prisvärt. Mycket bra grej för oss ryttare! Det ligger en klinik inne i stan men också en i Danderyd där jag bor, så jag har faktiskt lyckats gå dit mitt i min arbetsdag, in between ridning och träningar. Fast när jag eller en häst behöver rätas upp på riktigt är det bästa kiropraktorn Malin Stensland som gäller!

Hästarna sköter sig fortsatt bra, både unghästar och de äldre. Även mina elever sköter sig väldigt bra, hihi. Anna vann t ex TDB-racet* häromdagen och kunde anmäla sig och Didde till debuten i MsvB. Så himla kul att de är redo för det steget nu!

*Ett litet förtydligande för Skånevännerna: TDB-racet är något vi ägnar oss åt här i Stockholms­området, företrädesvis på lördagskvällar när o-hästfolket åker till människobyn och går ut. Det går till så att man med full koncentration sitter vid datorn 17:58 och gång på gång uppdaterar anmälningssidan i TDB till den tävling man vill rida. Om man är snabb som blixten kommer man in på ordinarie plats – är man långsam i fingrarna hinner klockan bli 18:00:41 och man hamnar på 27:e reservplats.

Häromdagen var det riktigt äckligt väder, så när jag skulle gå ur ridhuset drog jag upp luvan på jackan utanpå hjälmen. Stackars Heart of China fick en lätt chock när det plötsligt från ingenstans stod en isbjörn och höll i hans tyglar! :D

På senaste tiden har det blivit väldigt mycket tömkörning. Det är en arbetsform som jag använder ofta, men som sagt verkligen riktigt ofta på senaste tiden! Jag tycker att tömkörningen tyvärr är underskattad, men mina funderingar kring det lämnar jag till nästa inlägg!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s