Flyinge, tränarkurs och avslöjande rörelser

Redan fredag igen, helt galet vad veckorna flyger förbi just nu. Förra fredagen åkte jag ner till Skåne för Tränarfortbildning på Flyinge. Men innan det blev helg och Skåne så hade jag en riktigt bra dag på jobbet i form av en hästförsäljning. Charmigaste Pokey fick ett nytt hem, superroligt och perfekt för honom, men känns lite konstigt att inte rida honom längre!

Pokey efter lyckad besiktning

De andra hästarna gjorde fina framsteg på sina olika nivåer. Jag hade en väldigt effektiv början på veckan i och med att jag tog några dagar ledigt från mina uppdrag här uppe i Stockholm för att åka ner till Skåne. Med andra ord klämde jag in en hel arbetsvecka under måndag-torsdag. Härligt att vara egenföretagare och kunna styra upp dagarna efter olika behov! Just den här veckan avslutades med att Stella på bilden nedan fick köra lite gymnastikhoppning med studs. Bra uppladdning för tränarfortbildningen som bland annat handlade om arbete med just bommar.

Heavenly Star f.12 e. van Gogh – Cornet Obolensky

Dagarna på Flyinge var toppen, i vanlig ordning. Jag åkte ner tidigt på fredagen och ägnade dagen åt att hälsa på Skånevänner och -familj.

Flyinge from above, fredag 08.25

På lördagen hade vi fortbildningen som började med teori. Under förmiddagen var vi sedan i ridhuset där Kerstin tränade en mängd olika demoekipage med hjälp av bom- och konövningar.

Efter lunch gick vi samman med domarutbildningen som Magnus Ringmark höll i. Då blev det mer fokus på dressyrrörelser ur program, dels med avseende på hur domaren ska döma dem, men också hur tränaren ska förbättra dem. Dessutom fick vi se de två helrenoverade MsvC-programmen ridas igenom vilket var supernyttigt för mig som har flera ekipage i träning på den nivån.

Extra värt att notera i programändringarna är att MsvC:1 numera innehåller en halvcirkel med längning av hästens form, och MsvC:2 innehåller en överstrykning i galopprogrammet. Två ganska avslöjande rörelser vad gäller kontakt och form… I min mening superbra att ha i MsvC som ju är en obligatorisk check-point på väg uppåt i klasserna! Särskilt i kombination med att kandar inte längre är tillåtet förrän i MsvB. Tummen upp för det!

Tränare in action

Jag åkte hem på måndag morgon efter en heldag med bästa Mickan som jag bodde hos hela helgen. Redan måndag eftermiddag drog vardagen här hemma igång igen, då jag var och provred en försäljningshäst. Under resten av veckan har det blivit både träningar och ridning, och en hel del avsutten träning för min egen del.

Träning av sitta-rakt-på-hästen-musklerna

På måndag börjar jag ett nytt uppdrag, som dressyrtränare, och till våren även Allsvenskelagledare, för Huddinge Ridklubb. Det ser jag fram emot! Det var roliga år när jag tränade Waxholms Fältrittklubbs ponnyallsvenskelag, hoppas på att detta blir minst lika kul!

WFRK vinnare av Ponnyallsvenskan 2011

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s