Kvällspromenader

Båda mina hästar hade återhämtningsdag idag. Med andra ord fick de skritta ute och bara ta det lugnt. Jag åkte till stallet på kvällen så de fick vara ute i hagen hela dagen. Jag tycker att det är onödigt att sadla för att skritta i skogen, så jag red båda hästarna barbacka.

Att rida Lillebror barbacka kräver extrem koncentration från min sida. Spänner jag mig minsta lilla tar han ett skutt rakt upp i luften. Jag var jättenöjd med att han kunde gå med mig barbacka på ryggen från stallet till ridhuset och hem igen utan att protestera. Stackars liten, det är inte lätt att vara en stor vinglig 6-åring..

Det är inte heller lätt att vara en liten 3-åring. Dagens träningspass för Larson gjordes i spolspiltan, där han fick träna på att bli duschad. Han tycker att det är väldigt obehagligt med trånga utrymmen, men han gör framsteg för varje gång och idag var han riktigt duktig! I början av maj försökte vi ha honom i utebox, men han hoppade ur den, genom överdelen av dörren.. lite smått klaustrofobisk alltså.

Nalle trivs jättebra med att gå utan sadel – och utan träns! Vi tog en vända i skogen med bara repgrimma. För min del innebar det att åka häst och lyssna på musik – för Nalles del innebar det en kulinarisk promenad med många goda sorters träd och växter att äta!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s