Dressyrdag

Idag red jag dressyr på båda mina pållar. Lillebror kändes bra idag, jag tror att gårdagens markarbete gjorde susen! Vi red mängder av övergångar och många, många halter. Jag gjorde en väldigt okomplicerad men ändå ganska svår övning. Galopp på stora mittvolten, med en halt varje fjärdedel av varvet. I vanlig galopp med inåtställd häst var det enkelt, men sedan gjorde vi samma övning med utåtställd häst, med rakställd häst och i förvänd galopp. Jag varierade dessutom graden av ställning ofta. Lillebror gjorde övningen riktigt bra, särskilt för att vara en liten vinglig 6-åring :)

Nalle, som ska starta Intermediaire I på söndag, fick göra lite piruettjobb. Vi gjorde inga helpiruetter utan vände bara några steg i taget, som mest en halvpiruett. Funkar ingången så brukar resten också funka, och jag vill inte slita på honom i onödan. Vi gjorde ett par serier också, där var han stark och lite olydig. Han svarar bra på byteshjälperna, men han taggar upp sig lite för mycket och när tempot då höjs hinner han inte med. Det gör inte så mycket eftersom han tagit det hyfsat lugnt två dagar – jag räknar med att han hinner lugna ner sig till söndag :)

Efter att jag ridit mina hästar red jag Terrano, en 5-åring som ägs av våra klubbkompisar. Larson fick vara ifred idag – han har hunnit göra ganska många saker sedan han kom hem från betet. Igår satt jag på honom en kort stund för att kolla att han kommer ihåg hur det är. Dagen innan det badade jag honom och idag hade han besök av hovslagaren. Det blev tyvärr inga skor på honom eftersom hovis var lite sen, vilket innebar att Larsons kompisar hunnit gå ut. Då borde väl jag också få gå ut nu, tänkte Larson och ville inte vara med på någon skoning. Han hann iallfall raspas lite, så får han dojor nästa gång hovslagaren kommer!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s