Markarbetestips!

Lillebror fick gå markarbete igår, och jag gjorde en rolig övning som jag tänkte dela med mig av här.

Som ni ser på bilden hade jag:

  • En serie med travbommar på medellinjen.
  • På ena kvartslinjen ett litet sockerbitshinder.
  • På den andra kvartslinjen en stående sockerbit.

Vi värmde upp med att rida serpentiner ”åt fel håll” över ridbanan. Rakt framför sockerbiten gjorde vi halt. Sedan gjorde vi en första serpentinbåge och fortsatte över travbommarna, som jag till en början hade ett normalt travavstånd på. (Sedan längde jag avståndet lite så att Lillebror fick sträcka på sig.) Vi gjorde en ny serpentinbåge, och hoppade sedan det lilla hindret i trav. Huvudsyftet med övningen var att Lillebror skulle lyssna helt på mina hjälper, både på vändande hjälper på ganska tighta bågar, och på förhållande och drivande hjälper bla vid halten. Den här övningen går ju att variera på många sätt, på en äldre häst kan man t.ex göra övningen i galopp med halva arbetspiruetter istället för bågar.

Jag fortsatte passet med att rida skänkelvikning från hörnen in till bommarna, över dem och ut igen. Skänkelvikningarna blir ganska tvära för att man ska komma in rakt på bommarna, så här fick jag verkligen Lillebror att lyssna på sidförande hjälper.

När jag var nöjd och klar med övningen togs travbommarna bort och fick istället bli små hinder. Eftersom jag ska rida hopp-KM med Lillebror tyckte jag att det var smart att träna på att rida lite ”bana”, så jag snurrade runt över hindren med så många som möjligt i följd efter varandra.

Så här avslutade vi vårt pass – jag tycker att Lillebror är riktigt modig för att vara en 6-årig dressyrpålle!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s