Det går bra nu…

Don Cameron går verkligen bra nu!

Igår var vi ju och red för Mads, jättebra träning som vanligt. Vi jobbade mycket i galopp och DC blev loss och fin. Dessutom var han riktigt duktig när det gällde allt runt omkring träningen, vilket ju också är viktigt när man åker runt och tävlar och tränar. Han skötte sig fint på skoningen, han var jätteduktig och lugn när jag gjorde i ordning honom och lastade honom, och dessutom var han duktig när han mötte sin stora skräck när jag skrittade fram inför träningen..

Är det något min lilla häst är rädd för, så är det kor! Vi skrittade runt herrgården på Segersta, och kom fram till kohagen.. DC vände upprepade gånger och ville inte på några som helst villkor gå förbi. Han var inte dum på något sätt, utan uppriktigt skräckslagen med stora ögon och darrande nos, stackars liten. Jag fortsatte att be honom att gå förbi, och eftersom han ville göra mig till lags kom han på en lösning. Han hoppade ner i det ganska djupa diket bredvid vägen, på den sidan där korna inte var. Sedan drog han iväg i ökad trav genom diket, så nära tryckt mot staketet bredvid som möjligt och oroligt sneglandes på korna! Han hoppade upp på vägen igen där staketet tog slut och så ångade han vidare i 50 m till innan jag stannade honom. Alla sätt är bra utom de dåliga antar jag!

Idag red jag barbacka eftersom sadeln var iväg för att få lite stoppning urtagen. Dessutom red jag på kandar. Jag ska nu börja vänja in honom på det försiktigt, jag har bara ridit på träns sedan jag fick hem honom. Jag vill gärna att det funkar till 100% på träns innan jag tar på kandaret. Jag hade riktig tur – DC kunde ha Otto Schumacher-kandaret som jag köpte till min förra häst Grandessa, och dessutom Nalles Sprenger-bett! OS-kandaret är svart med svarta swarowskikristaller på droppformat pannband och med lackad bred nosgrimma. Nalle har provat det, men han såg överblingad ut i det. På DC var det däremot supersnyggt!

Ridningen idag gick kanon! Jag hade en reglerbar häst som svarade på minsta hjälp både framåt och bakåt. Dessutom var han avslappnad i ryggen och jobbade bra med den, så han var mjuk att sitta barbacka på. Vi gjorde inget hårt jobb utan mer ett stretchingpass efter två dagar träning på raken. Imorgon blir det vila eftersom vi var och vaccinerade honom idag efter ridningen.

Kandaret på Grandessa..

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s