Hemläxa!

Igår fick jag äntligen träna igen! Jag har varit jättesugen på att träna ända sedan jag satt av i söndags efter Mads-kursen. I måndags behövde DC såklart vila, men igår körde vi igen, vi var på Wallstanäs och red för Karin. Det blev ett ganska lätt pass för DC’s del eftersom vi fokuserade mest på min ridning och mindre på honom, vilket passade bra efter helgens hårdkörning. Superträning idag också :) Det flyter på bra nu, det känns som att vår utvecklingskurva bara pekar rakt uppåt. Fast det brukar ju tyvärr vara så att det stannar av eller till och med backar så småningom. Men det ska vi försöka undvika!

Fina hästen i Farsta, 3:a i MsvC:1

Jag fick en rejäl hemläxa av Karin. Jag måste stretcha, och det extremt mycket! Jag var alldeles för stel i höfterna, och kommer därför inte ner i sadeln och ut med knäna tillräckligt för att sitta optimalt. Jag känner mig faktiskt jättedum som har slarvat med mina stretchingprogram… Jag har ju varit på ryttaranalys och jobbat hårt med min sits på Levad Fysiotherapi flera gånger, och fått individuellt utformade träningsprogram. Förut gjorde jag dom varje dag precis som jag skulle, men sedan började jag slarva med det. Extremt korkat! För det spelar ju ingen roll hur mycket vi jobbar med hästen om jag inte kan göra honom rättvisa genom att vara loss i min egen kropp.

Jag har analyserat mig själv lite och funderat över varför jag började slarva med stretchingen. Jag kom fram till att jag slutade i samband med att Nalle skadade sig på SM i somras. Jag tappade motivationen för att jobba med min egen kropp helt då, och ännu mer sedan när vi började diskutera hans pension. Men nu ska jag definitivt skärpa till mig!! Både för min och DC’s skull :)

Appropå att sitta rätt på hästen – det var verkligen bra att Mia fixade sadeln för ett par veckor sedan. Den ligger nu som gjuten. Skönt att vi upptäckte att den var lite tajt så tidigt, så han inte hann bli besvärad under ridningen.

Nu ska jag åka till Vallatorp och ha träning för Linnea och Dixie. Jag har ledigt från skolan för att träna själv varannan onsdag, så jag kan disponera tiden under min dag själv. Superskönt! Sen ska jag plugga Företagsekonomi B, det har vi prov på imorgon. DC får nog komma ut i skogen en runda idag. Vi kanske till och med kan rida på våra fina ridvägar ute på Bogesundslandet. Jag har inte ridit där sedan sommaren, eftersom det sprungit runt en förvildad kossa som rymt från sin bondgård. Den har skrämt och jagat hästarna, men nu är den äntligen omhändertagen!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s