Don-superstar-Cameron! Min jordgubbssylt

Ja, idag var det ju Globen och bland annat clinic med Kyra. Den var kanonbra, och mycket inspirerande. Hennes bilder och liknelser är helt suveräna; t ex den om jordgubbssylt (ungefär ”om man inte ätit jordgubbssylt är det omöjligt att förstå smaken bara på beskrivning, men när man väl smakat känner man igen även en antydan av sylten”)

Även den öppna träningen med världscupryttarna var intressant, det var stora skillnader i hur ryttarna värmde upp och jobbade sina hästar. Patrik Kittels häst Toy Story tilltalade mig verkligen, häftig mekanik!

I år var det nog fler än någonsin som bar hjälm på den öppna träningen, faktiskt allihopa utom en. En stor eloge till de som hade hjälm på sig! Jag tycker i ärlighetens namn att det är riktigt dåligt att komma till en öppen träning av det här slaget utan hjälm. De som rider där är ändå förebilder för så många. Om man väljer att rida utan hjälm, eller på vanliga tävlingsframridningar tycker jag inte spelar så stor roll, men när man är inbjuden till en träning med flera tusen på läktaren tycker jag att man kan dra på sig en hjälm. Om inte för sin egen skull så i alla fall för sportens skull!

När jag till slut kom till stallet efter låånga bilköer red jag ett pass i ridhuset på DC. Han gick helt galet bra, såå mjuk och fin, reglerbar men superenergisk. Han ville verkligen framåt i varje ögonblick och var superkvick i fötterna, men han höll sig ändå i precis det tempo jag bad honom om. Helt loss och jobbade över ryggen med massor av elasticitet. Ridkänslan går faktiskt knappt att beskriva. Fina häst!!! Jordgubbssylt :)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Don-superstar-Cameron! Min jordgubbssylt

  1. Annika

    Du är så himla bra att förklara tänker framför allt med hjälmen pinsamt att vara den enda som inte hade hjälmen,, det borde bli lag på det :) och känsla som smaken och snart får jag se dig i globen :)
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s