Träning med Mads, Karin och Jeanna

Idag var det som sagt dags för den första gemensamma träningen med Ungdomseliten. Det blev därför en tidig morgon, samling 9.00 på Segersta och dessförinnan hämta DC i stallet. Han fick på sig ett tjockt 600-grams innetäcke för att hålla värmen både i transporten och i utebox på Segersta trots det iskalla vädret. -23 grader visade termometern när jag åt frukost imorse, brr…

Träningen gick verkligen jättebra idag! Fokus låg till stor del på att kunna reglera steget, vi jobbade mestadels i trav och växlade mellan kvicka, korta steg och längre mer vägvinnande steg. En jättebra övning för DC, som var med mig 99% av tiden under passet, väldigt uppmärksam och lyhörd för vad jag ville att han skulle göra. Det var ovanligt lätt att växla mellan en helt avslappnad jogging-trav och en mer spänstig energisk trav. DC är ju ganska entusiastisk och har ibland svårt att bara slappna av och glida runt, men idag funkade det kanon!

När min grupp hade ridit red Mads, Karin och Jeanna en clinic och berättade lite om hur de arbetar sina hästar. Efter det hade vi tävlingssektionsmöte uppe i Loungen, så jag missade tyvärr att titta på de andra grupperna, men det lät på dem som att det hade gått bra :) Jag ser redan fram emot nästa gemensamma träning! Men imorgon blir det en vilodag eller kanske en liten skrittur i skogen för duktiga hästen!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s