Vilken nolla!!

Ett ridpass som kommer att gå till historien! Åtminstone till min och DC’s. Jag och min underbara häst hade 100% kommunikation och ridkänslan var obeskrivlig. Kyra Kyrklund har sagt något i stil med att man får vara nöjd om man får uppleva 10 riktigt suveräna ridpass/år och detta var ett sådant. Senast var faktiskt efter just Kyras clinic på Globen sista helgen i november, så om man räknar kalenderår har jag förhoppningsvis ändå 9 st kvar för 2012! Men jag vill inte riktigt tro på det där, det måste gå att utverka fler än 10 st…

Kyra och Flyinge Amiral 764 – Nalles fina pappa!

Att rida i ”Nollan” är ett uttryck som Karin använder sig av mycket, det innebär kort sagt att hästen går av sig själv utan varken gas eller broms. Kyra liknar det vid att åka sparkstötting. Man ger en hjälp och så jobbar hästen med det man bett om, spänningslöst, tills man frågar efter något annat.

Mitt mål för träningspasset var väldigt enkelt: att kunna rida i ”Nollan” i trav och galopp och att göra riktigt mjuka ökningar och övergångar/upptag. Förutsättningarna för att klara av det var dock inte helt optimala – Karin hade kurs samtidigt som jag red och högtalarsystemet fick fnatt och lät så att DC till en början var så långt ifrån avspänd man kan komma. Det är helt otroligt vad snabbt hans toleransnivå för småsaker sjönk när han redan var uppskrämd – ett gult täcke på läktaren var plötsligt ett livsfarligt monster… Men han blev faktiskt nästan mer koncentrerad på mig när han tyckte att saker runt omkring var läskiga. Vi uppfyllde målet och mycket mer, jag satt bara och log igenom hela passet!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s