Påskbad och longering

När vi var klara med arbetet för dagen igår gav jag min lilla grishäst ett rejält påskbad.  Efter dryga två veckor med enbart borstning och rykt och nu senaste dagarna två riktigt svettiga dressyrpass, var det verkligen på tiden att han fick bli badad!

 

Vi förenade nytta med nytta så han fick gå på lina medan han torkade. DC var riktigt duktig – det var faktiskt det bästa longeringspasset vi någonsin gjort. Han gick stadigt och spårade fint i alla gångarter och gjorde väldigt bra övergångar. Inte en enda gång vände han in mot mig, något som han gärna pysslade med en period kring jul.

Idag red vi dressyr efter att vi ridit fram jämförelsevis civiliserat på vägen till ridhuset – det tar sig! Jeanna hjälpte oss och jag fick många bra och konkreta tips! DC var duktig, men det märktes att han var lite trött i kroppen efter senaste passen. Jag fick stundtals en hel del häst i handen – inte så konstigt efter det arbete han fått utföra. Faktum är att jag trodde att han skulle vara ännu tröttare idag än vad han var. Vi jobbade huvudsakligen med DC’s form, och utvecklingen av den har verkligen tagit ett jätteskutt framåt senaste dagarna!


Så här glada var vi idag också :)

På vägen hem till stallet red vi i mörker, men det är inget problem alls för DC utan han gick som på räls..

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s