Den första gången jag såg dig

…. det var 17 april 2011.

Jag hade sett Don Cameron på en film från när han var 4 år, men första gången live var alltså idag för ett år sedan.

Bilder från vår ”träffsdag” 17 april 2011:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under februari hade jag lyckats övertala min pappa att ytterligare en häst skulle vara som ett studielån för mig – jag tänker ju ändå inte gå på universitet eller högskola, utan vill satsa 100% på en framtid som ryttare.  Att Nalle skulle fortsätta på S:t Georges/Intermediaire-nivå under 2012 hade vi redan uteslutit – han förtjänade att pensioneras hösten 2011 efter sina fantastiska 14 år på banan!

Från början letade jag alltså efter en häst på PSG-nivå, för att kunna gå vidare från Junior till Young Rider direkt under 2012, men det var väldigt svårt att hitta någon som motsvarade mina önskemål utan att bli helt ruinerad.

Så var vi på Ultuna med Nalle som hade gått omkull i hagen och fått en bula på armbågen och där träffade vi Don Camerons uppfödare Ylva, som jobbar där och som tidigare hade hjälpt mig med Phantom of the Opera, när han bröt benet. Vi pratade lite om att jag letade häst och hon sa ” Lillebror är till salu”.  ”Jaha, vem är det och vad kan han?” sa jag. Vi gick in på Youtube och så fick jag se honom! En väldigt stadig 4-åring, som nu var 6 år!

Men jag skulle ju inte ha en unghäst?! Jag skulle ju ha en Georg-häst och rida YR-SM 2012! Söndag den 17 april åkte vi trots det ut till Skyttorp.

I skötspiltan i Ylvas stall stod en av de fulaste hästar jag sett på länge! Halv-Hannoveraner såg man på åsneöronen som var ännu längre än Grandessas… och stor som två höghus… och så hade Ylvas klippmaskin gått sönder mitt i klippningen – pälsen såg ut som en ofärdig byggsats, som pappa brukade säga om Ponti, när hon var vinterklippt :)

Jag hann tänka  ”Oj, men vi kan ju inte åka härifrån nu”,  innan Ylva sadlat och suttit upp och började visa honom.

Sedan ville jag inte alls åka därifrån, i alla fall inte utan fantastiska Don Cameron!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s