En dressyräng i skogen

Ulla Håkansson som så ofta som möjligt tränar utomhus fick ju en äng på Djursholm uppkallad efter sig när hon fyllde 70 år.

Och nu – hurra! Jag har hittat en egen utedressyrbana!

Eller rättare sagt, Myran har förklarat vägen till en äng som man får rida på och den är helt perfekt att träna dressyr på. Den ligger bara 5 minuters skrittväg från stallet och är ett superbra alternativ, när det är fint väder och jag inte har bestämt någon träningstid med Jeanna, Karin eller Mads.

Vi red där häromdagen och DC fick fantastisk bjudning och tyckte att det var ännu mer toppen än vanligt att träna. På ett ställe fanns en alldeles lagom sluttning att galoppera uppför och träna bakdelen lite extra. Ute på ängen gjorde vi bl a både flacka och branta skolor, enkla saxar och massor av byten.

Mitt på ängen går en mjuk ”traktorväg” och när DC kändes mjuk som smör provade jag en serie – vi fick till 5 klockrena byten i vart 4:e!! Duktiga fina DC! Jag blev rätt chockad över att det fungerade, jag bara släppte tyglarna och lät honom galoppera på med öronen flaxande åt alla håll och klappade på honom som en tok. Vi var nog lika lyckliga båda två :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s