Plaketter – Snyggt? Skrytigt? Fånigt? Kul?

När jag stod på Nibble var det en underbar känsla att komma hem från en tävling och nästan direkt efter urlastning låna skruvdragaren och sätta upp ny/a plakett/er på boxväggen.

Dessförinnan, när jag stod på Hägerneholm, hade vi trätavlor uppskruvade högt upp på väggen inne i boxen. Det funkade inte att ha något på utsidan pga skjutdörrar. Det gällde att sätta tavlan tillräckligt högt upp, vilket vi missade med Guvernör som bet sönder sin nedre skylt, haha.

Nu när jag och DC flyttat runt från Wallstanäs (plaketter på insidan av garderobsdörren fastsatta med dubbelhäftande tejp), till Amie (skjutdörrar – inga plaketter) och nu till Herfsta, har jag dem hemma istället. Någon gång i framtiden när jag har ett eget ställe ska jag sätta upp alla tavlor med plaketter från urminnes tider på något bra ställe.

Men vad är det värt? En rolig minnessak – åtminstone för mig. När jag ser de där tjocka röda metallbitarna från Vätö är jag tillbaka där med lilla Ponti juni 2004 och spöar B-ponnyhingsten Henfynyw Tywysog i LB:1 (sedan blev han SM-ponny gång på gång och Ponti så småningom halvpensionär på hästlekis, men just DÅ var hon stjärnan..) :)

Varenda plakett på Phantom of the Operas tavla påminner om min älskade vita prins. Min C-ponny Grey Gambler har inte så många, Grandessa och Nalle desto fler. Nu är det DC som fått en tavla där det finns plats för fler plaketter än alla de han redan har hunnit få på precis ett år.

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Plaketter – Snyggt? Skrytigt? Fånigt? Kul?

  1. Anna

    Man ska vara stolt över det man åstadkommit!! Det är inte skryt att visa sina plaketter, tycker jag.

  2. Jag o min stora dumderklump red ihop våran tredje plakett idag…1 från tidigare i år o den första förra året…det var även då vi debuterade på dressyrbanan.. =) Jag är superstolt över dom o de är uppspikade på utsidan av hans boxvägg då de inte är ivägen alls.. =) bara syns så fint! Rosetterna hänger i vårat lilla omklädningsrum/fikarum….där har alla sina rosetter på varsina snören på väggen…kommer däremot köpa en 4 cm djup ram på Ikea så man kan placera rosetterna innuti dom! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s