Hur tänkte hon egentligen?

När min mamma fixade bilder till min student hittade hon den här. Den är tagen i Portugal i maj 2003. Jag var alltså 9 år och min mamma lät mig rida ut i ”skogen” på en helt okänd häst … Själv hade jag förstås inga problem med det och det gick hur bra som helst, men att hon vågade? Mamma alltså..


Lilla jag i Portugal 2003, bra upplösning på bilden!

När jag tänker efter har min mamma aldrig varit orolig när jag jag ridit och det är möjligt att det haft en väldigt positiv effekt på mig. Jag har nog själv inte varit särskilt rädd av mig och funkar bra ihop med lite busiga hästar, allt från ridskoleponnyn Lillen på Hägerneholm via Jag-är-störst-bäst-och-vackrast-Nalle till Jag-kan-balansera-bra-på-två-ben-i-taget-Don Cameron :)

Efter att ha vilat igår fick DC ett lätt pass idag. Vi inledde med lydnadsövningar från marken, precis som jag ofta gjorde med Nalle. Sedan körde jag ett ganska kort pass, och DC kändes precis som vanligt! Jag testade honom lite med ganska ordentlig samling, piruettgalopp och ett par byten, bara för att kolla hur han skulle reagera. Och han kändes precis som han brukar. Men jag vågar inte ropa hej än… Vi får se om det håller i sig!

Jag är helt övertygad om att det är bra att lite då och då jobba extra från marken, med ”hästspråket” Det ger respekt för vem som är ledare och extra gymnastik för hjärnan. Mina hästar har också fått lära sig diverse trick. Grållen och PH kunde t ex buga på kommando och Nalle är riktigt duktig på Working Equitation-övningar. Vi provade på det på Kulla Vreta, med hjälp av Paolo Bastos och det var superkul tyckte Nalle, så vi blev riktiga mästare bl a på att öppna grindar, både till vardags när vi skulle över till Bogesundsslingan och på julens Hurry Scurry-tävling :)


Vi provade på WE på Kulla Vreta, med hjälp av Paolo Bastos.


Här går Nalle över träbron ffg


Vi fångar ring från tjuren med lans.

Jag vill trots den långa resan och meetinget rida DC den här veckan, eftersom han ska på koll på fredag och det känns korkat att komma till veterinären med en vilad häst, istället för en som är som är igång. Han har det väldigt bra i sin hage på Herfsta när jag inte rider, så det går ingen som helst nöd på honom.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s