Njuter av hans glädje

Jag var så obeskrivligt lycklig över att se min hästs glädje, när han igår kväll blev utsläppt i en stor gräshage tillsammans med en kompis! Först kunde han nog inte tro att det var sant – han kunde inte välja vilken grästuva han skulle börja med. Sedan såg han att nya fina hagkompisen, jämngamla travstoet Ängel, traskade iväg till en annan del av hagen, så då satte han efter i fullt ös, bockade och brallade. För att ta sig igenom ett öppet grindhål uppfann han en ny rörelse – 90 graders framdelsvändning i full galopp – kändes sådär nyttigt för benen, så jag var rätt nöjd med hans utrustning då.

Ängel som hittills aldrig varit social med någon häst var helt kär i DC och följde honom som en skugga. Hennes ägare blev alldeles tårögd, precis som jag <3.


Lindade ben pga hopsläppet för jag hade glömt skydden:)

Igår flyttade nämligen Don Cameron från Herfsta till Brännskogen. Han ska få fortsätta att deltids-chilla från dressyrträningen ett tag till och då passar det bra för honom att ha stora hagar att träna sig själv i. Förutom den här härliga gräshagen finns en ”stock och sten-hage” så att han får finslipa sin  förmåga att hålla reda på alla ben och resten av sin stora, vingliga 7-års-kropp. Det finns  året-runt preparerad rak- och rundbana och en 2 km skogsslinga med backar, vattenpölar med änder och allt annat man kan önska av miljöträning. Dessbättre är det ordentligt långt till de läskiga Longhorn-kossorna.

Nu på morgonen idag var jag och släppte ut honom tillsammans med Ängel igen. Filmkameran var med, så ni kan vänta er en hel del härlig film senare idag!

Både DC och Ängel låg tydligen ner och sov som små grisar i varsin stor box full med fluffig halm när det var dags för morgonfodring imorse. Det är ett av karaktärsdragen hos DC som jag gillar mest – han är så cool, oavsett var han råkar befinna sig. Fina fina hästen <3

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Njuter av hans glädje

  1. Lollo

    Är han skadad? Hoppas på snabb come back.

    • Tack :) Nej, han är inte skadad, men han har ett problem i hoven som gör att han just nu är känslig för vissa typer av belastning. Vi tar det säkra för det osäkra och pausar den vanliga dressyrträningen ett tag framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s