Studentpresenten – en ny sadel ?

Jag har själv känt och nu har även mamma och min kiropraktor identifierat ett sitsproblem. Trots att min sadel fortfarande ligger bra på DC´s rygg funkar den inte längre 100% bra för mig  :(

Det blev extra tydligt när jag red Lumpi och mamma och Malin kunde jämföra det med mig på DC på senaste tiden.  Jag hamnar liksom för högt ovanför DC´s rygg – vilket förstås inte alls behövs när jag redan sitter ca 177 cm upp i luften barbacka på honom. Mitt bäcken blir felvinklat och jag har svårt att få skänkeln att komma till rätt läge utan att korta stiglädren för mycket.

Jag fick  låna Lumpis sadel av Karin och provade den på DC. Den var lika bra att sitta i på honom som på Lumpi, så jag får nog ge mig på jakt efter något liknande. Så förutseende av mig att jag önskade mig (och fick!) bidrag till en ny sadel i studentpresent.


Don Cameron i Lumpis sadel


Lumpi i Lumpis sadel ;)

5 kommentarer

Under Allmänt

5 svar till “Studentpresenten – en ny sadel ?

  1. sofieanderssondressyr

    Jag har en fin Röösli om det skulle vara intressant!
    Finns i Uppsala :)

  2. Det är en Röösli Pilatus, stl normal bom. 17 tum.
    Den är mörkbrun, fint skick! Jag har haft den på flera hästar och den ligger ofta väldigt bra! Jag tycker man sitter nära hästen och man får väldigt fin och lodrät sits i den, älskar den men min nya häst går med en helt annan sadel, så jag har ingen användning av den! Har nog nån bild om jag får din mail kan jag skicka. Jag bor i Uppsala, så om du vill komma och pröva ( i nåt närliggande ridhus) eller kanske låna hem och prova så funkar det också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s