Varför jag tillbringar en lördagsnatt i stallet

Den här kvällen och natten tillbringar jag på Brännskogen promenerandes runt stallplan varv på varv med stackars DC :(
Han har haft så hemskt ont i magen!!! Vet inte vad det beror på, så vitt jag vet har han inte ätit något annat än det han brukar.

Jag blev tvungen att ringa Distriktsveterinären vid 21-tiden, för trots promenerandet ville han lägga sig och rulla sig så fort han fick komma in i boxen och vila. När han ville lägga sig även ute på gruset var jag väldigt tacksam för att Distriktsveterinären var på väg till oss.

Det var två veterinärer som kom. Precis när de körde in på gården höll DC på att lägga sig på stallgången, så jag släpade ut honom på en ny runda. Så fick han en kramplösande spruta. Sedan blev det lugnande spruta och så 2 liter olja och ca 5 liter vatten i slang via näsan.

Det är väldigt skönt att DC inte har trångt i näsan- min kompis häst som blev slangad blödde näsblod så att det var en hel sjö där han stod. Den natten var min lilla vita ponny Grållen sjuksköterska och vaktade sin vän, så att han blev alldeles rosa, gulle.

Efter en timme ungefär verkade läget stabilt och veterinärerna packade ihop för att åka. Då slängde sig DC omkring så att det brakade i boxen och de fick komma tillbaka in och ge ungefär det starkaste smärtstillande de hade med sig.

Stalltäcket och även fleecetäcket som jag hade bytt till var så svettiga att man nästan kunde vrida ur dem :(

Vid halv tolv kom mamma med torra täcken till DC och mer kläder, dator, bredband och mackor till mig. Kicki hade redan försett mig med kaffe och Center. Så började en lång väntan på att allt skulle kännas tillräckligt lugnt. Så småningom började min älskling smaka försiktigt på lite halm, men han frös trots dubbla täcken, så jag masserade honom tills han var tillräckligt varm för att lägga sig lugnt och fint.

Nu har jag ägnat en stund åt att torka DCs öron – sista stället som fortfarande var svettigt.

20120923-014732.jpg

Nu ligger prinsen och sover här bredvid mig, han är helt slut :( Hoppas att han blir 100% bra snabbt.

2 kommentarer

Under Allmänt, Sport

2 svar till “Varför jag tillbringar en lördagsnatt i stallet

  1. winnie

    Såå tråkigt att läsa….hoppas att smärtorna lagt sig idag. Jag vet hur det känns att se sin vän kämpa, det är så jobbigt. DC ska vara glad att han har dig som matte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s