DC uppdate

I eftermiddags pratade jag med veterinären Johan som har haft hand om DC idag.

DC hade varit trött under förmiddagen, men piggare senare under dagen. Han får bland annat tarmstimulerande och smärtstillande dropp. På eftermiddagen började de även mata honom med mikrotussar hösilage, vilket var populärt och togs emot med god aptit. Veterinären beskrev DC som stabil för tillfället, men det är många kritiska faser som ska passera innan vi kan börja andas ordentligt igen. Hoppas att det fortsätter utvecklas åt rätt håll och att älsklingshästen inte har alltför ont.

Jag har sett till att hålla mig sysselsatt hela dagen. Mellan 8-15 var jag på Täby Ryttarcenter, där jag var speaker på Skol-DM i dressyr. Efter lite sen lunch åkte jag till Brännskogen, där jag red Ängel. Dagens plan för träningen var att försöka få henne att förstå den svåra konsten med galoppfattning. Det gick klart över förväntan, men det är minst sagt en intressant uppgift att lära en travare hur man fattar galopp!

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “DC uppdate

 1. Dagge

  Åh din stackare.Lider verkligen med dig! Håller alla tummar för att allt går bra!!! Min valack opererades för samma sak i augusti förra året. För visst är det Incarceration i foramen epiploicum han råkat ut för?? Det låter så.

  Jag åkte dock in DIREKT till klinik med honom så tunntarmen hade bara åkt ut 40 cm genom den där öppningen i bukhinnan. Vid operationen lyckades de få in den utan att kapa den. Min häst klarade sig jättebra under hela konvalescensen och är nu helt igång igen. Det enda som krånglade var såret. Han fick en infektion som aldrig gav sig och till slut var de tvungna att söva honom igen och rensa såret. Det var någon typ av svallkött som kapslats in och som kroppen ville stöta bort hela tiden – därför läkte det inte. Men efter den rensningen så läkte allt på två veckor.

  Jag håller alla tummar för att det går bra för er!!! Jag tror chanserna är mycket stora att han blir helt återställd!!! Ett tips jag kan ge är att försöka få tag på en maggördel så att såret håller sig rent. Jag köpte en sådan på kliniken och den var verkligen HELT oumbärligt suverän under hela konvalescensen. Den höll såret helt rent hela tiden. Så här ser den ut: http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/281323_10150260086118562_2955668_n.jpg

 2. Anna

  Fy sjutton va tufft du har haft det, och DC med, förstås!
  Nu hoppas vi bara att allt fortsätter gå framåt som det verkar ha gjort hittills.
  Kram<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s