Duktiga, snabba, busiga :)

Det blev en lång och rolig dag igår, precis som jag förutspådde :) Alla hästarna gjorde sina respektive jobb kanonbra.

Cheveyo får nog anses vara gårdagens stjärna – vi var ute och galopperade i skogen. Några fjantiga små bakutsparkar, men sen upptäckte han hur kul det var att få springa. Bromsen och styrningen fungerar dessutom utmärkt, det känns som en jättebra grund att bygga vidare på.

Även Ängel fick vara ute och springa. Jag och Lisa hade kommit överens om att hon skulle få komma ut och sträcka på sig riktigt ordentligt. Hagarna är inte så springvänliga just nu, så Ängel har en del överskottsenergi hon behöver bli av med. Efter att ha värmt upp ordentligt släppte jag henne i full galopp på rundbanan, och sjutton vad hon sprang! Hade någon sagt att hon var en av galoppörerna hade jag nog gått på det..

När hagarna var mer galoppvänliga :) Sommaren 2011

Mejram, Ellen och Colle gick lite mer städade pass, DC likaså (med undantag för några luftsprång med skruv såklart, men jämförelsevis!).

Idag ska jag rida Mejram och Cheveyo. DC har börjat bli lite rosa och förändrad i huden i sina karleder, så förutom vanliga promenaden ska han få en rejäl muggbehandling i förebyggande syfte. Det är lika bra att dra på det tunga artilleriet innan det är försent!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Duktiga, snabba, busiga :)

 1. Tina

  Hej bästa Loi!
  Vad innebär ”en rejäl muggbehandling”?
  Jag undrar eftersom jag klantat till det med min lilla lurvboll. På veterinärens inrådan spolade jag den behandlade senan med kallvatten 15 min varje dag efter promenad och ridning. Och släppte sedan in henne i boxen direkt. Utan att torka. I en torvbox. Du förstår vart jag vill komma va? Mm, det stavas M U G G… Jag har inte velat bråka in Dixie i spolen ännu, förrän igår. Och det gick bra. Så nu är jag nyfiken på din ”rejäla muggbehandling”.

  Kramkram.
  Tina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s